«Νιώθω αδικημένη» – Τι λέει η μαθήτρια που κόπηκε με 22.000 μόρια!

Η μαθήτρια που αρίστευσε αλλά είδε τους κόπους της να χάνονται, χαρακτηρίζει «άδικη» την ΕΒΕ

Must Read

Αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, όμως είδε τους κόπους της να πηγαίνουν χαμένους εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μια νεαρή μαθήτρια που πάλεψε πολύ για να μπει στην Αρχιτεκτονική.

H Ζηνοβία Κονταξοπούλου που κατάφερε να συγκεντρώσει 22.105 μόρια, μια βαθμολογία αρκετά υψηλότερη από τις αυτές των βάσεων των σχολών που ήθελε σε σύγκριση με το 2022. Η βάση για την Αρχιτεκτονική στο Μετσόβειο της Αθήνας ήταν στα 19.300 μόρια, ενώ η ίδια σχολή στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης ήταν στα 17.100 μόρια, πέρσι.

Ωστόσο, η Ζηνοβία «έχασε» τελικά και τις δύο σχολές καθώς, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για το ειδικό μάθημα στο Ελεύθερο Σχέδιο, βαθμολογήθηκε με 13,8 ενώ η ΕΒΕ ήταν 14,46. Έτσι, μια μαθήτρια έγραψε πολύ υψηλούς βαθμούς, αποκλείστηκε από σχολές που έχουν βάση 1000 μονάδες κάτω από την συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε.

Μιλώντας στο Kontra.gr, η Ζηνοβία Κονταξοπούλου δήλωσε ότι αισθάνθηκε αδικημένη και αποφάσισε να γράψει την επιστολή που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης: «Δεν ζητάω μια θέση στην Αρχιτεκτονική Αθηνών, προφανώς υπάρχουν πιο ικανά παιδιά που την διεκδικούν. Αλλά είναι η αδικία. Και όσο περισσότερο το λέμε, όλο και κάτι μπορεί να γίνει στην τελική» σημείωσε και τόνισε: «Η ΕΒΕ, ιδιαίτερα στα ειδικά μαθήματα, μπορεί να είναι άδικη. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος, προκαθορισμένος αριθμός από την εκάστοτε σχολή, αλλά με βάση τον μέσο όρο των μαθητών, που προφανώς θέλουν να περάσουν σε μια σχολή με σχέδιο π.χ. Άρα, εξασκούνται, είναι καλοί, όλοι θα γράψουν καλά, όσο καλύτερα μπορούν. Το να τίθεται ο μέσος όρος ως ΕΒΕ το θεωρώ άδικο».



Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της η μαθήτρια έγραφε: «Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μόρια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…».

Δείτε επίσης:

Η ΕΒΕ κόβει την τύχη αριστούχου μαθήτριας: «Έπιασε» 22.000 μόρια, αλλά δεν μπορεί να περάσει Αρχιτεκτονική!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This