Τουρισμός: «Η χρονιά ξεκίνησε εκρηκτικά» – Τι εξηγεί ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ για την φετινή σεζόν

Ποιοι προορισμοί έχουν καταγράψει χαμηλότερες επιδόσεις

Must Read

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Γιάννης Παράσχης για την πορεία του τουρισμού, λέγοντας ότι «η χρονιά ξεκίνησε εκρηκτικά». Εξήγησε ωστόσο ότι το 2023, θα κλείσει στα ίδια ή και σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από αυτά του 2019.

Ο κ. Παράσχης επεσήμανε βέβαια πως η ιδιαίτερα αυτή θετική εικόνα δεν καταγράφεται σε όλες τις περιοχές της χώρας, αναφερόμενος σε Μύκονο και Σαντορίνη. «Κάποιοι προορισμοί μέχρι στιγμής έχουν καταγράψει χαμηλότερες επιδόσεις τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, πλέον ταξιδεύουν και οι πολίτες μεσαίου εισοδήματος και όχι μόνο οι εύποροι, όπως έγινε κατά κύριο λόγο στη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι πέρυσι στο πρώτο τετράμηνο υπήρχαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας. Άλλα στελέχη του ΣΕΤΕ ανέφεραν ότι ναι μεν οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται σε ρυθμό αύξησης 9%, ωστόσο οι οδικές αφίξεις από τα Βόρεια σύνορα της χώρας, υπολείπονται κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, όταν πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν 30%.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας στην τουριστική βιομηχανία, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι μια δημοκρατική βιομηχανία και ο ΣΕΤΕ έχει σαν στόχο να προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και επιδιώκει τη δημιουργία ενός τουριστικού περιβάλλοντος το οποίο να μην αποκλείει καμία επιχείρηση και κανέναν επισκέπτη.

Έως και 70.000 οι κενές θέσεις

Παράλληλα έκανε σαφές πως η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού παραμένει και φέτος ένα μεγάλο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως οι κενές θέσεις εργασίας είναι περίπου 60.000 έως 70.000. Υποστήριξε μάλιστα ότι η ισορροπία θα αποκατασταθεί όταν θα επιστρέψουν στην συγκεκριμένη αγορά, όλοι εκείνοι που έφυγαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Στην συνέχεια, ο ίδιος έκανε λόγο για την βασική επιδίωξη των ανθρώπων του τουρισμού, να γίνει η Ελλάδα ένας προορισμός για 12 μήνες το χρόνο. Όπως είπε, γίνονται σημαντικές προσπάθειες από όλες τις πλευρές, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη για την επίτευξη του στόχου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Αλέξανδρος Θάνος επικεντρώθηκαν στους κύριους πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την ορθή σύνθεση του τουριστικού προϊόντος. Δηλαδή επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, υποδομές, διαχείριση προορισμών, αγορά Εργασίας και βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This