Δημοφιλής η Airbnb στους Έλληνες!

Κατακόρυφη η αύξηση στις αναζητήσεις - Καλύτερες τουριστικές επιδόσεις από το 2019 προβλέπει ο ΣΕΤΕ

Must Read

Τις ταξιδιωτικές τάσεις για την Ελλάδα την τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν παρουσιάζει η Airbnb.

Επισημαίνει ότι τα ταξίδια ανέκαμψαν ιδιαίτερα το 2023, με τις καλοκαιρινές αναζητήσεις Ελλήνων επισκεπτών στην πλατφόρμα να σημειώνουν αύξηση άνω του 70%. Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές, φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών. Η εταιρία παραθέτει τις τάσεις για τους πιο προσιτούς προορισμούς, όπου μπορεί κάποιος να ξοδέψει λιγότερα από 100 δολάρια τη βραδιά. Πρόκειται για την Καλλιθέα Αττικής, τη Χίο, το Παγγαίο στη βόρεια Μακεδονία και Θράκη, τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών στην κεντρική Μακεδονία, την Ερμούπολη Σύρου, την Ικαρία, την Κω, τη Λευκάδα, τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό. Η Airbnb δημοσίευσε επίσης μια λίστα με τις δημοφιλείς επιλογές διαμονής που έχουν ξεχωρίσει οι ταξιδιώτες για τις ερχόμενες διακοπές τους. Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα είναι τα εξής: υπόσκαφο σπίτι στη Σαντορίνη, βίλα με πισίνα στον Αποκόρωνα Χανίων, βίλα στο Κάθισμα Λευκάδας, βίλα στην Κεφαλλονιά, περιστερώνας στην Τήνο, σουίτα με πισίνα στη Σαντορίνη, βίλα στο Μαλεβίζι Χανίων, βίλα με πισίνα στη Σαντορίνη, κατοικία στη Μύκονο και κατοικία στη Λέρο.

Στο μεταξύ, την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Παράσχης, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει νέα χρονιά αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι η χρονιά ξεκίνησε με εκρηκτικούς ρυθμούς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι αναμένεται να κλείσει στα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, ενώ δεν αποκλείεται να τα ξεπεράσει. Τόνισε πως αυτή η εκρηκτική άνοδος δεν εκδηλώνεται σε όλες τις περιοχές, καθώς κάποιοι προορισμοί φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα και κάποιοι να υπολείπονται. «Προσωπικά, θεωρώ ότι ο τουρισμός είναι μια εξαιρετικά δημοκρατική βιομηχανία. Η Ελλάδα προσφέρει μια μεγάλη επιλογή σε προϊόντα και περιοχές. Επομένως, δεν είναι δυνατόν κάποιος να επικεντρωθεί σε ένα αφήγημα που να λέει ότι θέλουμε λίγους και πιο πλούσιους. Επομένως, υπάρχει τουρισμός για όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος» είπε ο κ. Παράσχης. Ερωτηθείς για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, υπογράμμισε ότι αποτελεί μεν αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This