«Τσουνάμι» στη Μύκονο: «Ξηλώθηκαν» οι παράνομες ξαπλώστρες στην πλαζ Καλαφάτη

Must Read

«Σαφάρι» για την πάταξη των παρανομιών στις παραλίες της Μυκόνου έχει αρχίσει εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος «ξήλωσε» τις ξαπλώστρες από την πλαζ Καλαφάτη, ενώ οδήγησε στο… Αυτόφωρο τον ξενοδόχο που τις είχε τοποθετήσει παράνομα.

Μετά τις αυθαίρετες κατασκευές beach bar και εστιατορίων στο νησί των ανέμων, ο εισαγγελέας Εφετών έχει βάλει στο… στόχαστρό του τις παρανομίες και το όργιο αισχροκέρδειας με τις ξαπλώστρες στο νησί.

Συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο κ. Τσορμπατζόγλου έκανε χθες «έφοδο» στην παραλία Καλαφάτη για να ερευνήσει καταγγελία για παράνομη κατάληψη του αιγιαλού από ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί από τους υπευθύνους γνωστού ξενοδοχείου. Παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί εφάρμοσαν το πρωτόκολλο και απομάκρυναν τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και τις άλλες κατασκευές, που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στην παραλία.

Το σχετικό πρωτόκολλο εκκρεμούσε από πέρυσι, αλλά κανένας δεν το εκτελούσε…
Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, οι ξαπλώστρες απομακρύνθηκαν και η παραλία απελευθερώθηκε για να μπορούν ελεύθερα οι λουόμενοι να κάνουν το μπάνιο τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν τις πανάκριβες ξαπλώστρες…

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου συνελήφθη και κρατείται, προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου για να δικαστεί κατηγορούμενος για την παράνομη κατάληψη του αιγιαλού.

Η «απόβαση» του εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου σε παραλία του νησιού για τις παράνομες ξαπλώστρες έρχεται έξι ημέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Espresso» για το όργιο αισχροκέρδειας στις ξαπλώστρες, καθώς το σετ δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα θα πρέπει να στοιχίζει σε παραλίες έως 20 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα φτάνει τα 400 ευρώ!

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της σύμβασης που υπογράφουν οι επιχειρηματίες με τον Δήμο Μυκόνου: «Η τιμή ενοικίασης της ομπρέλας ορίζεται μέχρι του ποσού των 6 ευρώ, του καθίσματος μέχρι του ποσού των 7 ευρώ και του σετ ομπρελοκαθισμάτων (ομπρέλα και δύο καθίσματα) δεν πρέπει να ξεπερνάει το ποσό των 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του τέλους 0,5% υπέρ του Δήμου Μυκόνου».

Ομως, οι τιμές αυτές ισχύουν μόνο «στα χαρτιά» των συμβάσεων, καθώς η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προφορικής, πλειοδοτικής δημοπράτησης που αφορά τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες Καλό Λιβάδι, Λια, Αγράρι, Κόρφος, Ελιά αλλά και Καλαφάτης, όπου έγινε η χθεσινή έφοδος του εισαγγελικού λειτουργού. Απομένει να δούμε αν θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις ξαπλώστρες και στις άλλες παραλίες για να διακριβωθεί αν τηρείται η νομιμότητα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This