Επίσημο: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων

«Τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00», αναφέρει σχετικά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Must Read

Ο καύσωνας «Κλέων» προελαύνει, ο Άδωνις Γεωργιάδης τουίταρε χτες περί προστασίας της υγείας των εργαζομένων, αλλα, τελικά, την Κυριακή 16/7, πρώτη των καλοκαιρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, με τη «δικαιολογία» ότι η θερμοκρασία… θα πέσει λίγο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε πως η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά δεν θα μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας να το επιβεβαιώνει με σχετική ανακοίνωση. «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, πως τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00. Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΣΑ.

Σημειώνεται πως τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας θα ακολουθήσουν, ως συνήθως, διαφορετικά ωράριο από το προτεινόμενο, οπότε αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 20:00. Συγκεκριμένα, το Mall, το Golden Hall, το Athens Metro Mall, το Attica, καθώς και το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen έχουν ανακοινώσει πως αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.





Τι θα ισχύσει με τα σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική αναφορικά με τη λειτουργία τις Κυριακές, με τα περισσότερα εξ αυτών να ανακοινώνουν πως θα παραμείνουν κλειστά στις 16/7.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλυσίδας τα ΑΒ Βασιλόπουλος, αναφέρεται ότι τα καταστήματά του θα παραμείνουν κλειστά, όπως και εκείνα του Σκλαβενίτη και τα Market In. Όσον αφορά στον Μασούτη, θα λειτουργήσει 11:00 – 20:00 μόνο το κατάστημα στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, ενώ τα My Market θα λειτουργούν σε κάποιες περιοχές της χώρας. Όσον αφορά τέλος στα Lidl, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπό τους εδώ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή 16/7 και μετά προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Η ζέστη πάντως θα διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Παρασκευή 14/7 οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  1. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  2. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου.
  3. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο 15/7 οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  1. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου
  2. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου
  3. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 16/7 και τη Δευτέρα 17/7 προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  1. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου
  2. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και την Κυριακή στη Στερεά και τη Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου
  3. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This