Ο «Κλέων» μας δείχνει τα δόντια του: Καμίνι η χώρα και το Σάββατο με θερμοκρασίες Σαχάρας!

Πάνω από σημείο βρασμού οι θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας! Κλειστά πάρκα, τροποποίηση ωραρίου στην Ακρόπολη και καθυστερήσεις στα τραίνα

Must Read

Την έρημο «Σαχάρα» θύμιζε το μεσημέρι της Παρασκευής η Αθήνα, καθώς το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Οι θερμοκρασίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ και τη νύχτα η κατάσταση θα είναι αφόρητη, αφού οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν φαίνεται να πέφτουν κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε στην Αθήνα είναι το γεγονός πως το θερμικό drone της δημοτικής αστυνομίας κατέγραψε 48 βαθμούς σε Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αλεξάνδρας και τη Σκουφά μέχρι τους… 115 βαθμούς σε ταράτσα πολυκατοικίας!




Θερμικές κάμερες που κατέγραψαν ακόμη και 84 βαθμούς Κελσίου στα καπό των αυτοκινήτων!

87 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα και ήταν ίση με 44.2 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένεται να είναι η πιο θερμή μέρα του «Κλέωνα» με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν σε αρκετές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία μπορεί να υποχωρήσει λίγο κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένονται να είναι ισχυροί στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ και έχει τεθεί σε επιφυλακή η Πυροσβεστική υπό τον φόβο πυρκαγιών.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει τάση νέας ανόδου της θερμοκρασίας, φαινόμενο το οποίο παρακολουθείται και θα αξιολογηθεί η εξέλιξή του καλύτερα τις επόμενες ημέρες.

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης και το Σάββατο λόγω του καύσωνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 15/7 ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης θα αναστείλει τη λειτουργία του τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30, λόγω του καύσωνα.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Η Ακρόπολη παρέμεινε κλειστή και την Παρασκευή λόγω του καύσωνα, ενώ το πρωί κατέρρευσε τουρίστρια και την πήρε ασθενοφόρο.




Καθυστερήσεις και στον σιδηρόδρομο

Με ενημέρωσή του, ο ΟΣΕ επισημαίνει πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων, «είναι αναγκασμένος να επιβάλλει αναλόγως των συνθηκών, περιορισμούς ταχύτητας, με συνέπεια καθυστερήσεις» και ζητά την κατανόηση των επιβατών «επειδή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα».

Αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε νωρίτερα από την Ηellenic Train: «Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί ταχύτητας που πιθανόν να δημιουργήσουν καθυστερήσεις, κυρίως στην διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Κλειστά πάρκα στην Αττική για λόγους ασφαλείας

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο, Σάββατο 15 Ιουλίου, όλα τα πάρκα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητάς της θα είναι κλειστά «λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες-επίπεδο επικινδυνότητας 4- και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση και αύριο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με το επίπεδο επικινδυνότητας στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 9 το πρωί και για 24 ώρες, κλειστά θα είναι όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας».

Ακόμη αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού», ενώ «για τη λειτουργία των πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας και αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα».

Χαμός και στις παραλίες

Γεμάτες από κόσμο οι παραλίες της Αττικής. Πριν ακόμα ξεκινήσει η επέλαση του καύσωνα μικροί και μεγάλοι έσπευσαν για να προλάβουν ξαπλώστρες ή να βρουν μια θέση στην άμμο και να απολαύσουν μια βουτιά στη θάλασσα.




Οι Αθηναίοι ειδικά, για να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες ξεχύθηκαν από τα ξημερώματα στις παραλίες σε μια προσπάθεια να δροσιστούν από τον καύσωνα. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται και το Σάββατο και δεν θα πέφτει καρφίτσα στις κοντινές παραλίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This