Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Μάνδρα – Στο έλεος της φωτιάς Νέα Ζωή και Νέος Πόντος

Must Read

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Μάνδρα, με τις φλόγες να «καταπίνουν» σπίτια στον οικισμό Νέα Ζωή και τον οικισμό Νέος Πόντος να έχει παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς, η οποία κινείται απειλητικά και προς τη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ο Στρατός δίνουν τιτάνια μάχη, ενόσω η επιχείρηση διάσωσης στη Νέα Ζωή Μάνδρας είναι δραματική, με την εκκένωση να γίνεται πόρτα-πόρτα, ύστερα από την έκκληση των Αρχών στους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία «γλείφει» η φωτιά. Να σημειωθεί πως, παράλληλα, έχει εκκενωθεί κι ένα μοναστήρι, από το οποίο έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία τέσσερις μοναχές.


Την ίδια ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Νέο Πόντο επιστρατεύτηκαν και δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ με εντολή του ΓΑΔάρχη, ενώ μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες δίνεται και στον οικισμό Άγιος Σωτήρας. Σημειώνεται δε πως η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια Ελευσίνας έως και τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό.


Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στο Λουτράκι, με ολόκληρο τον δήμο να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά κατακαίει σπίτια στον οικισμό Άγιος Χαράλαμπος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς, ενώ εστάλη νέο μήνυμα από το 112, αυτή τη φορά για επείγουσα εκκένωση της Γλυκιάς Ζωής με κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς οι φλόγες όλο και πλησιάζουν τα διυλιστήρια της Motor Oil, από τα οποία ο οικισμός απέχει περί τα 700 μέτρα.

Σημειώνεται πως νέα έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 18:35 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, στην οποία και ανέφερε τα ακόλουθα:

«47 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις. Η δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου δεν έχει ελεγχθεί ακόμη.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα και χρειάστηκε να επιχειρήσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και έχουν πλέον ελεγχθεί, ήταν: στην Ηρακλειά Ηλείας, δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Δαφνί Αττικής, η μία πλησίον του οικισμού Αφαία και η δεύτερη πλησίον της λεωφόρου Αθηνών, στην Καλλονή Λέσβου, στη Γαλήνη Λάρισας σε υπολείμματα καλλιεργειών, στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας και στο Σέσκλο Μαγνησίας.

Στις περισσότερες πυρκαγιές παρέχουν συνδρομή, πολλοί συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας. Στο αίτημα της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Γαλλία και η Ιταλία που θα διαθέσουν 4 αεροσκάφη τα οποία και αναμένουμε στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες και οι άνεμοι θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Συνεπώς, για αύριο Τετάρτη, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This