Καταφύγιο στο παλιό λατομείο στο Γαλάτσι βρήκαν περί τα 200 πυρόπληκτα ζώα συντροφιάς

Must Read

Εθελοντές ζωόφιλοι, δίνουν τα τελευταία 24ωρα αγώνα δρόμου, για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα συντροφιάς από τις φλόγες που κατακαίνε διάφορες περιοχές, εντός και πέριξ της Αττικής, με κίνδυνο, πολλές φορές, της σωματικής τους ακεραιότητας, ιδίως στην περίπτωση όπου συναντούν ζώα που τα έχουν εγκαταλείψει αλυσοδεμένα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ειδικής γραμματέα Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσας Δημοπούλου, στο ethnos.gr, μέχρι αυτή την ώρα στο χώρο του παλαιού λατομείου στο Γαλάτσι, ο οποίος έχει παραχωρηθεί για ακόμα μία φορά από τον δήμο για τη διάσωση ζώων και τη λειτουργία σταθμού πυρόπληκτων ζώων, έχουν φτάσει και φιλοξενούνται περίπου 200 ζώα.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν ανάγκες για λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00) καθώς ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοιχτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ νέα ζώα φτάνουν διαρκώς κυρίως από την Μάνδρα όπου επιχειρούν οι εθελοντές την Τρίτη, αναφέρει ο Δήμος Γαλατσίου.

«Σε συνεργασία με το Dog’s Voice περισυλλέγουμε τα ζώα με εθελοντές. Πρόκειται ακόμα και για ζώα ανθρώπων που λείπουν από το οίκημα που αυτά βρίσκονται. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι οι ίδιοι που μας καλούν για βοήθεια, προτρέποντας τους εθελοντές να σπάσουν τα τζάμια για να τα βγάλουν έξω», εξηγεί η κυρία Δημοπούλου.

Τα ζώα που διασώζονται συγκεντρώνονται στο χώρο του παλιού λατομείου, όπου γίνεται λεπτομερής καταγραφή τους και στόχος είναι για όσα είναι αδέσποτα ή εγκαταλελειμμένα να βρεθούν οικογένειες που θα τα φιλοξενήσουν. Τις διατροφικές τους ανάγκες, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό παρέχει η αλυσίδα Pet City, ενώ υπάρχει κτηνιατρική παρακολούθηση από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας.

Αναφορικά με τα δεκάδες ζώα, σκυλιά και γατιά, που βρήκαν τραγικό θάνατο χθες Δευτέρα στο καταφύγιο «Fazoo Farm», η κυρία Δημοπούλου επισημαίνει πως όταν ενημερώθηκε η Γραμματεία, ήταν ήδη αργά.

Η ίδια απευθύνει για ακόμα μία φορά έκκληση σε όσους εντοπίζουν ζώο, το οποίο είναι αδύνατο να διασώσουν οι ίδιοι ή χρειάζονται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλούν άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του υπουργείου Εσωτερικών 2131364020 ή 2131364933 ή 2131364935 ή 2131364036. Επίσης επαναλαμβάνει στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Η Γραμματεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους της χώρας που πλήττονται από τη φωτιά και οι επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ.ά.

Όσον αφορά στα ιπποειδή και τα «παραγωγικά» ζώα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη σε συνεργασία με το A Little Shelter, το οποίο δέχεται στο καταφύγιό του (31ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, Πολυδένδρι Αττικής) όλα τα «παραγωγικά» ζώα που κινδυνεύουν από την φωτιά.

*φωτο αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This