Πύρινος εφιάλτης σε δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο: Οι φλόγες περνούσαν μέσα από τα σπίτια!

Απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια, έτοιμο το λιμενικό για διασώσεις - Σε ύφεση η φωτιά των Δερβενοχωρίων, δεν υπάρχουν εστίες στη Μάνδρα

Must Read

Αδιάκοπα συνεχίζει και καίει το μέτωπο της πυρκαγιάς σε δυτική Αττική και Λουτράκι ενώ και η Ρόδος ήρθε να προσθεθεί στις πληγείσες περιοχές.

 


Νέες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και την Ρόδο. Ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ με το πρώτο φως εντάθηκε η ένταση των ανέμων, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς. Ολονύχτιος ήταν ο αγώνας με τις φλόγες στο μέτωπο της Βλυχάδας στα Μέγαρα – της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Το μέτωπο έφθασε τη νύχτα στην Εθνικό Οδό αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

 


Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη. Στον οικισμό Νέα Ζωή, όπου χθες κάηκαν σπίτια, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, λόγω φόβου για αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κινείται πλέον προς τη Νέα Πέραμο. Στα Δερβενοχώρια η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν επίσης αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι οικισμοί Πράσινο, Πάνακτος και Στεφάνι δεν απειλούνται. Ήδη από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

 

Απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ στο Πανόραμα Λουτρακίου, που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις που απειλούσαν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή». Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Αυτήν την ώρα από αέρος επιχειρούν στο Λουτράκι τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό. Αποκαταστάθηκε πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή. Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειασθεί, κατοίκων από την θάλασσα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έμπωνα, στην δυτική πλευρά της Ρόδου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυσκολίες προκαλεί η μορφολογία του εδάφους. Ήδη επιχειρούν εναέρια μέσα με ρίψεις νερού σε δύσβατες χαράδρες. Μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μην προσεγγίσει η φωτιά τα χωριά Λάερμα και Απόλλωνα.


 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

Νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα και Λουτράκι – Με ακραίες καιρικές συνθήκες ξημερώνει η Τετάρτη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This