Νέος συναγερμός για μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά της Μάνδρας – Έκκληση για εκκένωση τεσσάρων οικισμών!

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών

Must Read

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή είναι σε ύφεση, υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις στη θέση Καραούλι και -κυρίως- στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας, όπου, μεταξύ άλλων, έχουν σπεύσει και δασοκομάντος, καθώς οι φλόγες έχουν μπει μέσα στις αυλές και έχουν περικυκλώσει σπίτια.

«Εδώ στην Αγία Σωτήρα έχουμε ένα ζωντανό πύρινο μέτωπο. Έκανα δεκτή την εισήγηση της Πυροσβεστικής, ήρθα εγώ ο ίδιος και διαπίστωσα ότι κινδυνεύει η Αγία Σωτήρα, το Παλαιοχώρι, το ΠανόραμαΣήμερα το πρωί από εδώ διέρχονταν αυτοκίνητα. Έδειχνε η κατάσταση ότι έχει ολοκληρωθεί ο πύρινος εφιάλτης. Τώρα τον βλέπουμε πάλι ζωντανό μπροστά μας. Πραγματικά αυτό είναι αδιανόητο. Κάνω έκκληση. Πραγματικά. Να έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα. Περισσότερες επίγειες δυνάμεις. Έχουμε σπίτια, έχουμε ανθρώπους. Πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει δεκτή η εκκένωση από τους κατοίκους, την οποία έχω ζητήσει. Γιατί, πραγματικά, πέρα από τα σπίτια το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ζωή. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να απομακρυνθούν. Θα πρέπει οι Αρχές να τους απομακρύνουν…», δήλωσε στην ΕΡΤ φανερά ταραγμένος ο Χρήστος Στάθης, δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, αναφερόμενος στις εξαιρετικά ανησυχητικές αναζωπυρώσεις λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.





Το νέο μήνυμα που εστάλη από το 112 αφορά τους κατοίκους των οικισμών Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιωχώρι, οι οποίοι καλούτανι να τούς εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς την Οινόη, με την Τροχαία να έχει προχωρήσει, παράλληλα, σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και των Δερβενοχωρίων επιχειρούν 250 πυροσβέστες, οκτώ πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.


Στο μεταξύ, τα συνεργεία της Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τις αυτοψίες στην περιοχή καθώς και σε Λουτράκι και Μέγαρα, καταγράφοντας τα δεκάδες καμένα σπίτια. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, «με βάση την καταγραφή που έχει μέχρι τώρα γίνει στην Ανατολική Αττική και τη Μάνδρα υπάρχουν 15 κατοικίες και δύο επαγγελματικοί χώροι με κόκκινη σήμανση και 13 κατοικίες με κίτρινη σήμανση. Η καταγραφή συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθούν ζημιές σε τυχόν διάσπαρτα οικήματα. Ενεργοποιήθηκε και το πλαίσιο της κρατικής αρωγής με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Ένα πλαίσιο το οποίο, αξιοποιώντας και την πλατφόρμα arogi.gov.gr, θα υλοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, ακολουθώντας τη φιλοσοφία σύντμησης των χρόνων που έχει επιτευχθεί όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ τα μέτρα θα είναι στοχευμένα, ώστε η αρωγή να κατευθυνθεί στους πολίτες και επιχειρηματίες που την έχουν ανάγκη. Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σήμερα το απόγευμα».
  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This