Μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων: Χωρίς ενιαίο μέτωπο οι πυρκαγιές σε Δυτική Αττική

Ενεργό μέτωπο στη Ρόδο

Must Read

Αδιάκοπη η μάχη με τις φλόγες με το βλέμμα στις αναζωπυρώσεις. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής, τη Λακωνία και τη Ρόδο, ενώ τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα.

 





Η εικόνα είναι βελτιωμένη και στις τρεις πυρκαγιές όπου πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μέτωπο αλλά μόνο μικρές εστίες φωτιάς, όμως και σήμερα είναι σε επιφυλακή για τον κίνδυνο της εκ νέου αναζωπύρωσης. Ξεκίνησαν πάντως ήδη από τα ξημερώματα ρίψεις τα εναέρια μέσα. Για τρεις συλλήψεις στην Κρήτη και για φωτιές λόγω αμέλειας έκανε λόγο η Πυροσβεστική.

 

Τα πύρινα μέτωπα με μια ματιά

Δυτική Αττική: Η φωτιά στη Μάνδρα είναι σε εξέλιξη, η εικόνα ωστόσο είναι βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ούτε μικροεστίες, ενώ η νύχτα ήταν ήρεμη αφού πρώτα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι και συνέχεια και για τις περιοχές της Οινόης, του Αγίου Ιωάννη Κόρακα, του Αγίου Παντελεήμονα και της Κιάφας. Στη Μάνδρα τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες μετά τη χθεσινή αναζωπύρωση. Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα
Ρόδος: Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σε ορισμένες περιοχές ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι βελτιωμένη αν και υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο μεταξύ των Απολλώνων και της Έμπονας. Ελέγχεται πάντως η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία για πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα
Λακωνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, μετά την χτεσινή απογευματινή αναζωπύρωση, με μικρές εστίες να αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα. Οι φλόγες, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό, καίνε πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες. Εκκενώθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα. Στην Λακωνία επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, σε συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη, επειδή πραγματοποιούσαν υπαίθριες εργασίες, επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς. Ακόμη, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε δύο άνδρες στον Άγιο Αθανάσιο του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και στα Χάνια Πηλίου αφού έκαναν χρήση ράβδου καύσης οξυγόνου για κοπή μετάλλων. Εξάλλου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα 13 μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This