Έστειλαν τους ένστολους στα ασθενοφόρα με μόλις 5 ώρες εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες

«Ο διασώστης εκπαιδεύεται 2,5 χρόνια και τους ένστολους τους έριξαν στα βαθιά με σεμινάριο 4-5 ωρών»

Must Read

Παρά το κύμα σφοδρών αντιδράσεων για τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο κατακερματισμένο ΕΚΑΒ, στρατιωτικοί και πυροσβέστες φορτώνονται ευθύνες για τις οποίες δεν έχουν καν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Όπως καταγγέλλει γιατρός στο Ηράκλειο της Κρήτης, η εκπαίδευση των στρατιωτικών για το ΕΚΑΒ διήρκησε μόλις λίγες ώρες, ενώ όπως καταγγέλλει δεν υπήρξε εκπαίδευση στον χειρισμό των ασθενοφόρων.

Μιλώντας στο στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, γιατρός στο Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας και μέλος της τριμελούς Επιτροπής Κέντρων Υγείας Ηρακλείου ανέφερε ότι οι πρώτοι ένστολοι που ανέλαβαν οδηγοί ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Καστελίου  έλαβαν εκπαίδευση 4- 5 ωρών.

«Ο διασώστης εκπαιδεύεται 2,5 χρόνια»

«Ο διασώστης εκπαιδεύεται 2,5 χρόνια και τους ένστολους τους έριξαν στα βαθιά με σεμινάριο 4-5 ωρών στο κεφάλαιο πρώτες βοήθειες. Μηδενική κι η εμπειρία τους στο οδήγημα ασθενοφόρο» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση «ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή» και ρίχνουν στη μάχη ανθρώπους που δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία.

«Ο διασώστης εκπαιδεύεται 2,5 χρόνια και τους ένστολους τους έριξαν στα βαθιά με σεμινάριο 4-5 ωρών στο κεφάλαιο πρώτες βοήθειες. Μηδενική κι η εμπειρία τους στο οδήγημα ασθενοφόρο» κατήγγειλε ο γιατρός.

Όπως τόνισε, οι γνώσεις, η εμπειρία του γιατρού που συνοδεύσει περιστατικό, αλλά και η προνοσοκομειακή φροντίδα απαιτούν εξιδεικευμένες γνώσεις που δε διαθέτουν είτε γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως περιέχεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε ειδικευόμενοι. «Η προ νοσοκομειακή φροντίδα απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις που δεν διαθέτουν είτε γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως περιέχεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είτε ειδικευόμενοι» σημείωσε ο γιατρός.

Ακούστε όσα κατήγγειλε ο γιατρός:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This