Η Ρόδος στις φλόγες: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας για τους τουρίστες

Μέχρι τα μεσάνυχτα, στο αεροδρόμιο Διαφόρας αναμένεται να υπάρξουν 44 πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις, με περίπου 14.500 επιβάτες!

Must Read

Σε σπίτια ντόπιων, δημοτικά κτίρια, αθλητικά κέντρα, πλοία, ακόμη και σε σχολεία φιλοξενούνται τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, απειλούμενα από τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στη Ρόδο για έκτη συνεχή ημέρα σήμερα, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έσπευσαν στο αεροδρόμιο του νησιού, αποφασισμένοι να την εγκαταλείψουν.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες τουρίστες που προσήλθαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» για να επιστρέψουν στις χώρες τους νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και ημέρα αναχώρησής τους, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε μια σειρά από έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνσή τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα στη Ρόδο με τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport, κ. Σπυράτο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, κ. Ψαρό, καθώς και με εκπροσώπους ξένων αεροπορικών εταιρειών, με αντικείμενο τη διευκόλυνση των επιβατών και την ομαλή λειτουργία του σεροδρομίου, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την διευκόλυνση των επιβατών είναι τα εξής:

  1. Τις επόμενες ώρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 03:00 π.μ. θα αναχωρήσουν, από τις δύο εταιρείες, 14 πτήσεις με περίπου 2.700 επιβάτες. Συνολικά, μέχρι τις 00:00 π.μ., θα υπάρξουν 44 πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις, με περίπου 14.500 επιβάτες.
  2. Πτήσεις Επαναπατρισμού: Όλες οι πτήσεις και των δύο εταιρειών, που καταφθάνουν στο νησί θα έρχονται κενές με σκοπό να παραλάβουν επιβάτες.
  3. Δημιουργία «Help Center»: Βοήθεια και διεκπεραιώσεις επιβατών χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Το εν λόγω κέντρο το στελεχώνουν εκπρόσωποι των πρεσβειών και της Αστυνομίας.
  4. Παροχή κουπονιών σίτισης σε επιβάτες σε αναμονή. Επιπλέον, με τη συνδρομή του Δήμου, παρασχέθηκαν 300 επιπλέον καθίσματα στο αεροδρόμιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων και έκτακτων αναγκών.
  5. Ενεργοποίηση του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, με αντιπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών και φορέων επίγειας εξυπηρέτησης για την άμεση και καλύτερη διευκόλυνση όλων των επιβατών.
  6. Μετά από επικοινωνία με τους φορείς επίγειας εξυπηρέτησης ενισχύεται το προσωπικό στο αεροδρόμιο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
  7. Ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αυξημένης κίνησης των πτήσεων.

Σημειώνεται πως οι επόμενες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες που διακινούν το μεγαλύτερο όγκο επιβατών στη Ρόδο, την TUI και την Jet2, ενώ η υλοποίηση όλων των παραπάνω μέτρων θα παρακολουθείται από το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο χώρο του αεροδρομίου, στο οποίο θα συμμετέχει με φυσική παρουσία ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί με αυξημένη επιβατική κίνηση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και δεκάδες πτήσεις αεροπυρόσβεσης. Συνολικά χθες Σάββατο έγιναν 356 κινήσεις με μετακίνηση 50.000 επιβατών, ενώ σήμερα Κυριακή μέχρι τις 16:00 έγιναν 165 κινήσεις με μετακίνηση 20.000 επιβατών. Ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί κατά τις επόμενες ώρες, καθώς η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This