ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΣυγκλονίζει μοναχός από την πυρκαγιά στο Αίγιο: «Δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί»

Συγκλονίζει μοναχός από την πυρκαγιά στο Αίγιο: «Δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί»

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν οι κάτοικοι του Αιγίου από χθες το απόγευμα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον ορεινό όγκο του Διακοπτού. Ο διάλογος που είχε με την σύζυγό του μοναχός που βρισκόταν στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή, είναι πραγματικά συγκλονιστικός.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί καίγονται όλα αυτή τη στιγμή», ακούγεται να λέει αρχικά ο μοναχός και συμπληρώνει: «καλά είμαι έχω χτυπήσει τα χέρια μου, το πόδι μου έχω κάψει λίγο», ενώ στην ερώτηση αν είναι αυτός που χτυπάει την καμπάνα απάντησε «ναι εγώ τη χτυπάω για να δείξω ότι είμαι καλά και σώθηκε το μοναστήρι».


Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι «καίγοντα τα ξύλα του μοναστηριού, καίγεται το ρολόι», ωστόσο έστειλε το μήνυμα «δεν αφήνω το μοναστηρι να καεί». Σύμφωνα με τη σύζυγό του ο μοναχός είχε σώσει και στο παρελθόν το ίδιο μοναστήρι.
Από νωρίς σήμερα το πρωί υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιο από αέρος επιχειροούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
gt
Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης