Βρετανοί στη Ρόδο: Ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες – Οργή για ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδόχους

Δύσκολες στιγμές πέρασαν οι τουρίστες που ήρθαν για λίγες μέρες χαλάρωσης

Must Read

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στην Ρόδο όπου είχαν έρθει για διακοπές εξαιτίας της φωτιάς περιέγραψαν στο BBC δύο ζευγάρια Βρετανών, ένα ηλικιωμένων και ένα νεαρότερων που μάλιστα είχαν έρθει για το μήνα του μέλιτοε!

Η Bridget Davidson και ο σύζυγός της Robert έφυγαν από το ξενοδοχείο τους στο Κιοτάρι με τα πόδια κρατώντας βρεγμένες πετσέτες που τους είχε δώσει το προσωπικό του καταλύματος.

«Ήταν πολύ τρομακτικό, νιώθαμε τη θερμότητα της φωτιάς πίσω μας», δήλωσαν στο BBC News NI και πρόσθεσαν «ο καπνός άρχισε να φυσάει προς την κατεύθυνσή μας, καίγοντας τα μάτια και τον λαιμό μας».

Οι ηλικιωμένοι μαζί με πολλούς άλλους τουρίστες περπάτησαν κοντά στην ακτογραμμή όπως τους συνέστησαν. Τελικά έφτασε ένα σκάφος για να μεταφέρει το ζευγάρι και άλλους τουρίστες σε ασφαλές μέρος, αλλά η ίδια είπε ότι γινόταν χαμός για να επιβιβαστούν στο σκάφος.

«Ο καθένας για τον εαυτό του. Σε έσπρωχναν», τόνισαν.

Το ζευγάρι θα φύγει από το νησί αύριο. Για την ώρα μένουν σε δωμάτιο που τους παραχώρησε χωρίς καμία χρέωση ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. Τα μόνα αποκτήματα που έχουν είναι τα ρούχα που φορούν, τα τηλέφωνα και τα διαβατήρια τους.

«Οι ντόπιοι Έλληνες ήταν απολύτως καταπληκτικοί», ανέφερε.

Αξέχαστος μήνας του μέλιτος

Ο Lee και η Rosaleen Ruane έφτασαν την Τρίτη στη Ρόδο, την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά και επρόκειτο να μείνουν για μια εβδομάδα.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναγκάστηκαν να φύγουν από το ξενοδοχείο τους και βρέθηκαν σε μια παραλία μαζί με χιλιάδες άλλους και απομακρύνθηκαν από στρατιώτες.

Τελικά μεταφέρθηκαν σε μια κοινοτική αίθουσα με στρώματα και κλινοσκεπάσματα στο πάνω μέρος του νησιού, μακριά από τις φωτιές, προτού βρεθεί ένα νέο ξενοδοχείο γι’ αυτούς το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Ruane είπε ότι αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής τώρα, αλλά δεν έχει ιδέα για πόσο καιρό θα παραμείνουν εκεί.

 

Οι Βρετανοί κάνουν δεκάδες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ευχαριστούν τους Έλληνες που τους παρέχουν τα απαραίτητα και τους αφήνουν να κοιμούνται ακόμα και στα σπίτια τους.

Γιατί είναι εξοργισμένοι

Την ίδια στιγμή, πάντως, αρκετοί Βρετανοί είναι εξοργισμένοι καθώς τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμες καθώς δεν τους βρίσκουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και συνεχίζουν να ζουν τρομακτικές στιγμές.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να κοιμηθούν μέσα στον καύσωνα στο αεροδρόμιο, σε στάδια και γήπεδα αφού έπρεπε να εκκενώσουν τα καταλύματά τους.

Βρετανοί τουρίστες που φτάνουν τώρα στο νησί για να κάνουν τις διακοπές τους έχοντας ήδη κλείσει τη διαμονή τους σε μονάδες που έχουν πληγεί από τη φωτιά, αναγκάζονται να ζητήσουν αλλού στέγη και διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι οι τιμές έχουν πλέον τριπλασιαστεί!

Το BΒC συνομίλησε με τον Όλιβερ, ο οποίος έφτασε στη Ρόδο το Σάββατο, και όπως δήλωσε ήταν πολύ δύσκολο να βρει κατάλυμα. Ο Όλιβερ και η σύζυγός του απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο τους στη Λίνδο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα ταξί για την πόλη της Ρόδου.

«Καλέσαμε 60 ξενοδοχεία στο ταξί και ήταν όλα γεμάτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελικά, όπως αναφέρουν αναγκάστηκαν να κοιμηθούν πάνω σε… τραπεζομάντιλα στο πάτωμα μιας αίθουσας συνεδριάσεων το Σάββατο το βράδυ.


Δείτε επίσης:

Συγκλονίζουν τα βίντεο του λιμενικού από τις εκκενώσεις σε Ρόδο και Κέρκυρα

Φωτιά στην Κάρυστο: Δύο αναζωπυρώσεις – Επέστρεψαν κάτοικοι σε οικισμούς

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ασκληπιείο Ρόδου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This