Καίγεται η Κάρυστος: Ώρες αγωνίας για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Οι κάτοικοι έλαβαν νέο μήνυμα εκκένωσης

Must Read

Μαίνονται ακόμα τα πύρινα μέτωπα στην Κάρυστο, ενώ υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στον Πλατανιστό. Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο 41χρονος κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει τα ζώα του από τη φωτιά!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση ενός κτηνοτρόφου στην Εύβοια, ο οποίος αγνοείται σύμφωνα με τον αδερφό του. Όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του. Από εκεί και μετά τα ίχνη του χάθηκαν και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο 41χρονος ακόμη δεν έχει δώσει σημεία ζωής, οδηγώντας τον στην απόφαση να δηλώσει την εξαφάνισή του στην οικεία αστυνομική Αρχή. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Πλατανιστού επέλεξαν να μην εκκενώσουν την περιοχή, παρά τις εκκλήσεις, και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια είναι η εικόνα και στο Παλοχώρι, όπου η φωτιά μπήκε στο χωριό και τα πρώτα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος.

Νέο 112 τα ξημερώματα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα. Τα μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις ήταν ο εφιάλτης από χθες το απόγευμα, καθώς η ένταση των ανέμων παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή. Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ. Μάλιστα το μέτωπο προς τον Πλατανιστό, που προέκυψε από αναζωπύρωση, πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι. Στις 2:00 τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο. Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα σε μία χαράδρα για να μην περάσει προς την Κάρυστο. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι σε επτά χωριά έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς την Κάρυστο.

 


Διαβάστε ακόμα:

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Αγνοείται 41χρονος κτηνοτρόφος στον Πλατανιστό Καρύστου – Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στην Αγία Τριάδα Θήβας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This