Αγνοείται 41χρονος κτηνοτρόφος στον Πλατανιστό Καρύστου – Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στην Αγία Τριάδα Θήβας

Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια του χωριού του Δήμου Καρύστου - Πολλά τα νεκρά ζώα

Must Read

Από χθες το μεσημέρι, λίγο μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στον Δήμο Καρύστου στην Εύβοια, αγνοούνται τα ίχνη ενός 41χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του για να πάει στο μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.

Όπως αναφέρει το evima.gr, έκτοτε η οικογένειά του δεν έχει νέα του, γεγονός για το οποίο έχει ενημερώσει τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και την ΕΛ.ΑΣ. ούτως ώστε να τον αναζητήσουν. Στο μεταξύ, η φωτιά που κατακαίει από χτες Κυριακή τον δήμο, γύρω στις 6 το απόγευμα μπήκε στο χωριό Πλατανιστός και καίει σπίτια, ενώ από τη μανία της δεν γλίτωσαν ούτε τα ζώα της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ιστοτόπου, οι φλόγες τυλίγουν τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ τριγύρω υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό, καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Θυμίζουμε ότι στις 12.30 το μεσημέρι οι κάτοικοι του χωριού έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να το εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Κάρυστο. Ανάλογο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Άγιοι Ευβοίας, το οποίο τούς ζητούσε να κατευθυνθούν κι εκείνοι προς Κάρυστο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Στην Εύβοια, όμως, μαίνονται δύο ακόμη πυρκαγιές, με τη μία να κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος και την άλλη, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, να καίει αγροτοδασική έκταση με ελαιόδεντρα στο Κοντοδεσπότι, χωρίς να απειλεί σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος στην κατάσβεση συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στη Θήβα, λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, η οποία ήδη απειλεί σπίτια στην περιοχή Αγία Τριάδα, καίγοντας αλσύλλιο στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δίνοντας μάχη να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την κατοικημένη περιοχή στον περιφερειακό. Προς το παρόν, περισσότερο φαίνεται να κινδυνεύει ένα εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στο αλσύλλιο.

*πηγή φωτο/βίντεο: evima.gr, radiothiva.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This