Ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση οικισμών στην Κέρκυρα

Must Read

Το 112 ηχεί και σήμερα ασταμάτητα, όπως ασταμάτητα προελαύνουν και τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε δάση και περιουσίες σε δεκάδες περιοχές της χώρας, αναγκάζοντας σε (πάντα προληπτικές…) εκκενώσεις οικισμών για παν ενδεχόμενο.

«Σειρά» πριν από λίγο πήραν οι κάτοικοι των οικισμών Καλαμάκι και Απραός στη βόρεια Κέρκυρα, οι οποίοι καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι και Απραός εκκενώστε τώρα προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που εστάλη από το 112.

Θυμίζουμε πως λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την περιοχή Σύκι, με τους κατοίκους του οικισμού να καλούνται να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης, ενώ νωρίτερα ένα ακόμη μήνυμα μέσω 112 καλούσε σε εκκένωση του οικισμού Ημερολιά, επίσης με κατεύθυνση προς Κασσιόπη.

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς τις Λούτσες, όπου εστάλη μήνυμα εκκένωσης του χωριού προς Αραχάβη, όσο και προς την Κασσιόπη, καθώς το «μέτωπο» μεγάλωσε και οι φλόγες τυλίγουν τα πρώτα σπίτια. Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι, ενώ στην περιοχή επικρατεί έντονος εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους, αλλά η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This