Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας: «Αυτό δείχνει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού»

Την ίδια ώρα εθελοντές απομακρύνουν ζώα από καμένες περιοχές

Must Read

Την ώρα που η Κέρκυρα δίνει τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα για ακόμη μία ημέρα και ενώ πυροσβέστες και εθελοντές ρίχνονται με αυτοθυσία στις φλόγες, που καταστρέφουν στο πέρασμά τους δάση και περιουσίες, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, καταγγέλλει σχέδιο εμπρησμού του νησιού.

«Και ενδείξεις έχω και αποδείξεις έχω. Επτά εστίες ταυτόχρονα σε απόσταση 15-20 χιλιομέτρων, που ξέσπασαν ταυτόχρονα, χωρίς κανείς να βάλει φωτιά ούτε κάποιος βοσκός έβαλε φωτιά ούτε τίποτα. Αυτό δείχνει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού», τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας επεσήμανε πως στόχος των εμπρηστών είναι προφανώς το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, όπως η Ρόδος, ενώ ως προς τα κίνητρα των εμπρηστών υπογράμμισε: «Πρώτος λόγος παραμένει η οικοπεδοποίηση προφανώς».

Την ίδια ώρα, στο νησί το έργο των εθελοντών δεν έχει τέλος. Νωρίτερα σήμερα το πρωί ήρθαν στο φως εικόνες από φιλόζωους που απομάκρυναν από τις καμένες περιοχές στην βορειοανατολική Κέρκυρα γαϊδουράκια και άλλα ζώα που είχαν εγκαταλειφθεί.

Συγκεκριμένα, αρκετά τετράποδα είχαν παραμείνει στο χωριό Λούτσες και τελικά εθελοντές κατάφεραν να τα σώσουν.

Υπενθυμίζεται πως χθες, οι εκκενώσεις στο χωριό Λούτσες ξεκίνησαν πριν καν σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Οι πύρινες γλώσσες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η Αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες σε δύο ξενοδοχεία και μία αίθουσα στο Δημαρχείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This