Δύο νεκροί στις φωτιές της Μαγνησίας – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Δραματική κατάσταση - Εγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι στο Σέσκλο

Must Read

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, την ώρα που οι φλόγες καταπίνουν τη Μαγνησία και τη Λαμία. Εκτός από την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κάρυστο, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μαγνησία όπου έχουν ξεσπάσει πύρινα μέτωπα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Ένας 45χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή Φέρρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σπεύσει στο σημείο της φωτιάς για να σώσει τα ζώα του.


Nεκρή γυναίκα στο Χοροστάσι

Νωρίτερα, μια γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην περιοχή Χοροστάσι, μέσα σε τροχόσπιτο. Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο σύζυγός της.



Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμυρού, η γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη στα 5 μέτρα από τη θάλασσα. «Μιλήσαμε με την οικογένεια και τους είπαμε να φύγουν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στον οικισμό δεν υπήρχαν πολλές ζημιές.

 

Απεγκλωβισμός εργαζομένων σε εργοστάσιο

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ήδη απομακρυνθεί κόσμος με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

«Άσχημη ημέρα για τον Βόλο και τη Θεσσαλία»



Η φωτιά στο Βελεστίνο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ πολλοί οικισμοί εκκενώθηκαν. «Είναι άσχημη ημέρα για τον Βόλο και τη Θεσσαλία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι προς τον Βόλο, στη βιομηχανική περιοχή όπου έχει φτάσει η φωτιά. Εκεί έχει δοθεί εντολή εκκένωσης βιομηχανικής περιοχής. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η πυρκαγιά γιατί εχει πάρα πολλά μέτωπα. Είναι περίεργο πως ξεκίνησαν 4-5 μέτωπα ταυτόχρονα. Η φωτιά είναι ανθρωπογενής. Προειδοποιήσαμε για τον λίβα. Ξέφυγε μέσα από οικισμό η φωτιά. Μεγάλη και άνιση η μάχη που δίνεται», είπε ο κ. Αγοραστός.

«Έχουμε πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά αυτή τη στιγμή στο Σέσκλο, στο Βελεστίνο, στη βιομηχανική περιοχή περνάει προς την πάνω πλευρά και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή που για οποιονδήποτε λόγο, είτε ηθελημένα ή αθέλητα μπαίνουν αυτές οι φωτιές και μάλιστα είναι είναι ντροπή και γιατί δεν τηρούν τη μνήμη των ανθρώπων που πέφτουν, όπως χθες για τους ήρωες αεροπόρους που έχασαν τη ζωή τους οδυνηρά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινα αγαθά».

«Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει! Δεν αγαπάνε το σπίτι τους, τη φύση! Δεν αγαπάνε κανέναν! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες, ένας είναι τραυματισμένος με εγκαύματα. Δεν έχει μάνα και παιδιά; Οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους, οι φωτιές είναι ανθρώπινες» είπε με αγανάκτηση.

Σύλληψη για εμπρησμό στον Βόλο

Νωρίτερα, ένας άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου. Ο ίδιος είχε μαζί του εύφλεκτο υγρό, το οποίο έριχνε σε κάδους δίπλα σε σπίτια. Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου σήμερα το μεσημέρι, ενώ πυρπόλησε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών.


90 πυρκαγιές σε εξέλιξη

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 σε όλη την επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι σοβαρότερες που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, ‘Αγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και, αν απαιτηθεί, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.


Στη συνέχεια, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμα ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπύραρχο, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάστρο Φθιώτιδας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι έλαβε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Επιπρόσθετα, όπως είπε, πριν από λίγο εκδόθηκε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις – ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.

Αναφορικά με το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν χθες στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, και για αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε τρεις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο συνεχίζουν και επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από την Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Πολλές αναζωπυρώσεις εκδηλώθηκαν χθες και στην Κέρκυρα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί 4 φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων και 50 πυροσβεστών με 15 οχήματα από Βουλγαρία, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 1 αεροσκάφος με 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό στο πλευρό των ελληνικών πυροσβεστικών δυνάμεων επιχειρούν πυροσβέστες, υδροφόρα οχήματα και μέσα από 11 χώρες.

Και για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου, , όπως σημείωσε ο αντιπύραρχος, παραμένει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και στα Ιόνια Νησιά, ενώ πολύ υψηλός πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην υπόλοιπη χώρα.

«Αναμένονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή» κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Σύμφωνα με το evima, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Κάρυστο, καθώς υπάρχει  αναζωπύρωση στο τρίτο μέτωπο που  κινείται προς το χωριό Αντιά. Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο, δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Συναγερμός στη Λαμία

Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας από φωτιά που ξέσπασε πολύ κοντά σε σπίτια στη συνοικία του Αφανού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φλόγες ξεπήδησαν σε έκταση δίπλα στο γήπεδο και πήραν διαστάσεις. Πηγές αναφέρουν ότι έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου ενώ οι άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά στις αυλές των σπιτιών.

Στις 5 στάλθηκε μήνυμα στους πολίτες που μένουν στην συνοικία του Αφανού, στα βόρεια της πόλης, να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια. Την ίδια στιγμή μέλη της Πολιτικής Προστασίας πήγαν σε κάθε σπίτι ξεχωριστά για να διαπιστώσουν ότι οι ένοικοι είχαν φύγει. Λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για ακόμα περισσότερες περιοχές και συγκεκριμένα Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή στη Λαμία. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 ώστε να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Στυλίδα.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This