Η Ελλάδα «λυγίζει» απέναντι στον πύρινο εφιάλτη, αλλά η κυβέρνηση αρνείται βοήθεια από την Τσεχία

Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης, αλλά ο Μητσοτάκης αρνήθηκε την βοήθεια από το εξωτερικό - Έχουμε επαρκείς δυνάμεις, είπε

Must Read

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη, ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες έχει μετατρέψει σε στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης σε ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και ενώ ήδη θρυνούμε τα πρώτα θύματα των δασικών πυρκαγιών για φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ένα ηχηρό «όχι» στην Τσεχία, που είχε έτοιμες πυροσβεστικές δυνάμεις να μας στείλει για να πέσουν στη «μάχη» της κατάσβεσης.

Όπως σημειώνει στην επίσημη σελίδα της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τσεχίας «η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στο εξωτερικό».

Έχουμε μια μονάδα που μπορεί να επιχειρήσει σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί», είπε η υπεύθυνη και συνέχισε: «Προσφέραμε επίσης ενεργά τη βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

Πού είναι οι δυνάμεις κύριε Μητσοτάκη;

Διερωτάται βέβαια κανείς -και δικαίως- πού είναι οι επαρκείς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι πόροι του κράτους, αφού αποδεδειγμένα πια, οι εστίες ανά την επικράτεια είναι μη διαχειρίσιμες για τους άνδρες που έχουν σταλεί.

Όχι μόνο από την Ρόδο, που φλέγεται εδώ και δέκα μέρες και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και από άλλα μέτωπα, έρχονται βίντεο και φωτογραφίες, που δείχνουν ομάδες εθελοντών να τα βάζουν με το «θεριό» της πύρινης λαίλαπας, αφού οι λιγοστοί -συγκριτικά με την έκταση της πυρκαγιάς- πυροσβέστες που επιχειρούν εκεί, δεν μπορούν να οριοθετήσουν την κατάσταση, με συνέπεια να έχουν γίνει αποκαΐδια ανθρώπινες περιουσίες και παρθένα γη.

Και αν τελικά έχουμε επαρκείς δυνάμεις τι περιμένουμε για να τις στείλουμε στα νησιά και στην επαρχία, που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες;

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο για ακόμη μία φορά, πως όχι μόνο η κυβέρνηση είναι ανεπαρκέστατη να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών, που είναι η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, αλλά ταυτόχρονα μας εκθέτει και πάλι στην Ευρώπη, αφού πρώτα ζητάει βοήθεια και μετά την αρνείται!

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση πυρκαγιών στο εξωτερικό. Η Ελλάδα αρνήθηκε την προσφορά.

Η μονάδα κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών που έχει συγκεντρώσει η τσεχική Πυροσβεστική Υπηρεσία για αποστολή στο εξωτερικό αποτελείται επί του παρόντος από 64 άτομα και 33 κομμάτια εξοπλισμού. Στην ομάδα συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιφερειών Νότιο Μοραβίας, Μοραβίας-Σιλεσίας, Όλομουτς και Κεντρικής Βοημίας, της πρωτεύουσας Πράγας, της Δευτεροβάθμιας Σχολής Πυροσβεστικής και της Ανώτερης Σχολής Πυροσβεστικής και της Μονάδας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Υπολογίζουμε επίσης σε συναδέλφους από την Υπηρεσία Διάσωσης Υγείας της πρωτεύουσας Πράγας με το αυτοκίνητο Phoenix, οι οποίοι θα λειτουργούσαν ως ιατρική υποστήριξη για την τσεχική ομάδα. Οι πυροσβέστες θα συνοδεύονταν επίσης από τεχνικούς σέρβις από τους κατασκευαστές των βυτιοφόρων έκτακτης ανάγκης. Ολόκληρη η ομάδα είναι έτοιμη να αναχωρήσει εντός 6 ωρών από την αποδοχή της προσφοράς από την Τσεχική Δημοκρατία.

Η τσεχική πυροσβεστική υπηρεσία προσέφερε ενεργά τη βοήθεια της τσεχικής ομάδας στην Ελλάδα τη Δευτέρα, αλλά οι Έλληνες αρνήθηκαν την προσφορά μέσω του Τσέχου πρέσβη, λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και μέσα. Σε κάθε περίπτωση, η τσεχική πυροσβεστική είναι έτοιμη και σε ετοιμότητα. Προς το παρόν, περιμένουμε μια πιθανή αποδοχή της προσφοράς μας από την πυρόπληκτη χώρα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών».

Πόσα άτομα πρέπει να θρηνύσουμε ακόμη, για να δεχτούμε την βοήθεια των Ευρωπαίων, κύριε Μητσοτάκη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This