Ματίνα Παγώνη: «Χρειάζονται μέτρα πρόληψης, οι φωτιές επιδείνωσαν την ατμόσφαιρα»

Must Read

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες με ακραία υψηλές θερμοκρασίες, σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να επανέλθει σε φυσιολογικές τιμές. Ωστόσο, ο καύσωνας δημιούργησε αποπνικτικές συνθήκες, με αποτέλεσμα μερίδα πολιτών να αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για το ζήτημα, εκτιμώντας πως οι φωτιές ήταν ένας από τους παράγοντες που έκαναν ακόμη χειρότερη την κατάσταση.

«Όλες αυτές οι μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμείς αυτές τις θερμοκρασίες δε τις έχουμε συνηθίσει. Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια ο καύσωνας. Είχαμε αρκετά περιστατικά και στο νοσοκομείο και μάλιστα μας έκανε εντύπωση γιατί πιστεύαμε ότι οι περισσότεροι είχαν φύγει διακοπές, αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν δύσκολα, και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, και αυτοί που αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν και να πάνε στη δουλειά τους, είχαν προβλήματα γιατί δεν μπορείς να ανεχτείς αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είχαμε δώσει οδηγίες και συνεχίζουμε ακόμα να δίνουμε, για παράδειγμα αυτοί που κάνουν θεραπείες με φάρμακα, θα έπρεπε να επικοινωνούν συνέχεια με τον γιατρό τους για τις αλλαγές των δόσεων. Θα πρέπει να προσέχουμε τα μικρά παιδιά να μην είναι στις παραλίες στο ωράριο 12.00- 18.00 γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο ωράριο. Από εδώ και πέρα με την μείωση των θερμοκρασιών να είναι καλύτερα τα πράγματα. Παλαιότερα η διάρκεια του καύσωνα, ήταν 2-3 μέρες. Σήμερα είναι βελτιωμένη η κατάσταση».

Τέλος, η ίδια τόνισε την αναγκαιότητα της πρόληψης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι φωτιές επιδείνωσαν την ατμόσφαιρα και τα σωματίδια. «Ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, είναι ό,τι χειρότερο. Όποιος έχει έρθει σε επαφή με τη φωτιά έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του. Είχαμε πολλές εισαγωγές. Από εδώ και πέρα χρειάζονται μέτρα πρόληψης. Η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας», κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This