Αδιανόητο: Εκδρομείς άναψαν φωτιά για μπάρμπεκιου στη Βάλια Κάλντα την ώρα που καιγόταν η χώρα!

Την καταγγελία έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης

Must Read

Ορισμένοι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Μόνο με αυτή τη φράση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς κάποιους πολίτες οι οποίοι φαίνεται πως ζουν σε άλλο πλανήτη. Σύμφωνα με μια καταγγελία, το περασμένο Σάββατο, την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας είχαν ξεσπάσει φωτιά και υπήρχαν συνεχείς προειδοποιήσεις ώστε να γίνει πρόληψη των πυρκαγιών κάποια μεγάλα μυαλά αποφάσισαν να ανάψουν άλλη μία, στον Εθνικό Δρυμό, στην Βάλια Κάλντα, ένα δάσος με πυκνή βλάστηση με σκοπό να ψήσουν!

Το απαράδεκτο γεγονός έφερε στο φως ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης μέσα από μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μάλιστα, ο κ. Κακούσης ο οποίος βρισκόταν στο δάσος μαζί με την παρέα του επενέβη και ζήτησε από την παρέα να σβήσει την φωτιά καθώς θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις. Αυτό που αντιμετώπισε ήταν ένας τσαμπουκάς δίχως προηγούμενο, όπως καταγγέλλει.

Η παρέα του δημοσιογράφου ενημέρωσε  την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, ωστόσο οι εκδρομείς δεν πέρασαν αυτόφωρο επειδή η φωτιά  είχε σβήσει όταν έφτασε το περιπολικό.

Δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Κακούσης:

«Να σας γνωρίσω έναν νέο φίλο! Τον συναντήσαμε σήμερα την ώρα που τάιζε τη φωτιά του με ξύλα και ετοιμαζόταν για τη ρομαντική βραδια:
Σκηνές, και φωτιές
στην καρδια της Πινδου!
Και τσαμπουκας… Μπολικος τσαμπουκας και τεστοστερόνη να τρέχουν από τα μπατζάκια!
Του σβήσαμε τη φωτιά με το ζόρι αδειάζοντας πάνω της όσα μπουκάλια νερού είχαμε και κάτι μπουκάλια με πάγο γιατι «δεν θα του λέγαμε εμείς τι θα κάνει», οπότε κάναμε μόνοι μας αυτό που έπρεπε να γίνει.
Η ανθρώπινη βλακεία είναι ικανή να ανάψει φωτιές στη μέση των 70.000 στρεμμάτων της Βάλια Καλντα!
Στο σημείο δεν υπήρχε σήμα για κινητά ούτε μπορούσε κανεις να καλεσει το 112 (!)
Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε τρόπος να κληθεί η Πυροσβεστικη και η Αστυνομία.
Η συνέχεια της ρομαντικής βραδιάς στο αυτόφωρο…
UPDATE: Ενημερώθηκα αρμοδίως οτι τελικά ο πρωταγωνιστής της χαριτωμενης ιστορίας μας, δεν πέρασε αυτόφωρο!
Ο λόγος: Στο σημείο έφτασε περιπολικό με αστυνομικούς και όχι Πυροσβεστικο όχημα με πυροσβεστες οι οποίοι είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο!
Για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία θα έπρεπε οι πυροσβέστες να βρουν τη φωτιά να καίει και όπως σας είπα εμείς κάναμε το «λάθος» να τη σβησουμε.
Σε λίγες ημέρες και αφου το Α.Τ Κήπων Ζαγορίου συντάξει την αναφορά του, ο πρωταγωνιστής μας θα κληθεί από την Π.Υ για να πληρώσει ένα πρόστιμο…
Αυτά και καλή τύχη…».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This