ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην Νέα Αγχίαλο: «Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν» είπε ο Νίκος Δένδιας

Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας

Must Read

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις στο στρατόπεδο φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε τις πανίσχυρες εκρήξεις οι οποίες σκόρπισαν τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου.

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας», είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε:

«Ζήτησα από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψηστη προτεραιότητα για όλους».

Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια:


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This