Νέα Αγχίαλος: «Ξηλώνουν» τον διοικητή της 111 ΠΜ για την φωτιά στα πυρομαχικά και τις εκρήξεις

Προς καρατόμηση ο διοικητής της 111 ΠΜ - Αναστάτωση στο υπ. Εθνικής Άμυνας

Must Read

Αναστάτωση επικράτησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την φωτιά που πέρασε στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης και οι φλόγες τύλιξαν αποθήκη στην οποία φυλάσσονται πυρομαχικά και υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα των F-16, τα οποία μάλιστα έσπευσαν να απομακρύνουν για να μην γίνουν και εκείνα στάχτη! Οι ισχυρές εκρήξεις στο σημείο προκάλεσαν καταστροφές και σκόρπισαν τον τρόπο στη Νέα Αγχίαλο αλλά και στις γύρω περιοχές του Βόλου.


Ήδη οι μέχρι τώρα πληροφορίες, αναφέρουν πώς έχει καταστραφεί μεγάλος αριθμός ακριβών πυρομαχικών, με τον Νίκο Δένδια να ανακοινώνει  κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, τονίζοντας πως εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να καρατομήσει τον  διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, μια κίνηση που αφορά την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας στο στρατόπεδο, τα οποία οδήγησαν σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων όπως γιατί επέτρεψαν να περάσει η φωτιά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αν είχε καθαριστεί ο χώρος γύρω από το στρατόπεδο και το αν υπήρχε σχέδιο πυρόσβεσης, σε ένα χώρο που φυλάσσονται τόσο σημαντικά οπλικά συστήματα.

 

Νίκος Δένδιας: «Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν»

«Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε τις πανίσχυρες εκρήξεις οι οποίες σκόρπισαν τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου.

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας», είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε:

«Ζήτησα από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψηστη προτεραιότητα για όλους».

 

Διάσπαρτα βλήματα σε περιοχές της Νέας Αγχιάλου!

Για δεύτερη μέρα η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται σε συναγερμό, υπό τον φόβο νέων εκρήξεων στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας, με πυρομαχικά.

Μετά τις σκηνές Αποκάλυψης χθες στη Ν. Αγχίαλο, είναι πραγματικά θαύμα το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Όπως αναφέρει στο Facebook ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό που τυλίχθηκε στις φλόγες, σε διάσπαρτα σημεία έχουν εντοπιστεί βλήματα.

«Αδιάψευστοι μάρτυρες άνθρωποι με επιχειρήσεις που με πλησίαζαν και μου ανέφεραν ότι τα βλήματα χτυπούσαν και κατέστρεφαν θερμοκήπια, ποιμνιοστάσια. Θραύσματα από τις εκρήξεις των πυρομαχικών παντού. Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες» αναφέρει ο ίδιος.

«Είναι αδιανόητο να απειληθεί από πυρκαγιά η δεύτερη μεγαλύτερη πτέρυγα μάχης της Αεροπορίας μας στην Ελλάδα. Είναι εκτός λογικής να μην υπάρχουν μόνιμες ζώνες περίφραξης και προφύλαξης, ζώνες αντιπυρικής προστασίας, γύρω από στρατιωτικές αποθήκες, ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές» σημειώνει ο κ. Μεϊκόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Βρίσκομαι στην Αγχίαλο, με τον Πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού “Δήμητρα” στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Ο μεγαλύτερος οινοποιητικός συνεταιρισμός του Νομού που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους, έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.

Τουλάχιστον το 50% της επιχείρησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού καταγγέλλουν ότι η επιχείρηση δεν κάηκε απο τη φωτιά, αλλά χτυπήθηκε από τα βλήματα των στρατιωτικών αποθηκών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αδιάψευστοι μάρτυρες άνθρωποι με επιχειρήσεις που με πλησίαζαν και μου ανέφεραν ότι τα βλήματα χτυπούσαν και κατέστρεφαν θερμοκήπια, ποιμνιοστάσια.
Θραύσματα από τις εκρήξεις των πυρομαχικών παντού. Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Σε εκτεταμένες περιοχές της Αγχιάλου υπάρχουν διάσπαρτα βλήματα.

Είναι αδιανόητο να απειληθεί από πυρκαγιά η δεύτερη μεγαλύτερη πτέρυγα μάχης της Αεροπορίας μας στην Ελλάδα.

Είναι εκτός λογικής να μην υπάρχουν μόνιμες ζώνες περίφραξης και προφύλαξης, ζώνες αντιπυρικής προστασίας, γύρω από στρατιωτικές αποθήκες, ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει με σοβαρότητα ένας διάλογος ουσίας. Όχι ατέρμονος. Τα συμπεράσματα να γίνουν αποφάσεις σε σχέση με την πρόληψη. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις γιατί δεν υπήρχε πρόληψη, συντονισμός, σχεδιασμός, υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης.

Δεν μπορεί μια φωτιά που ξεκίνησε μέσα στον κάμπο, με χαμηλή βλάστηση να πήρε τέτοιες διαστάσεις, τροφοδοτώντας πολλαπλά μέτωπα.

Είναι καθοριστικό να ξεκινήσει τάχιστα η καταγραφή των ζημιών. Να δοθούν οι αποζημιώσεις σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους. Να ξεκινήσει η αποκατάσταση των καταστροφών. Ο Συνεταιρισμός της Αγχιάλου να επαναλειτουργήσει, να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι, οι βιοτεχνίες, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This