Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: Ζητά στρατό και Αστυνομία για την περιφρούρηση των αρχαίων

Κάνει πάλι αναφορά σε σχέδιο εμπρησμού

Must Read

Πιο αυστηρά μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι πυρκαγιές που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ζητά ο δήμαρχος, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Η περιοχή δοκιμάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω μιας μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε τρία μέτωπα αλλά υπήρχε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από την ξηρά και τον αέρα που απέτρεψε τα χειρότερα.

Μιλώντας για την κατάσταση που βίωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος επανέλαβε τις υπόνοιες για εμπρησμό.

«Εξέφρασα κάποιους προβληματισμούς οι οποίοι είναι κοινοί προβληματισμοί. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πρόκειται περί εμπρησμού οργανωμένου σχεδίου ή όχι. Αυτό θα το ερευνήσουν οι αρχές, οι αρμόδιες, δηλαδή η Πυροσβεστική, η Αστυνομία… έχει γίνει προσαγωγή ενός ατόμου βρίσκεται στη φάση της εισαγγελικής έρευνας…»,ανέφερε.

Σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο και την προστασία που διαθέτει από τις πυρκαγιές είπε:

«Το σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας λειτουργεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας, όλους τους θερινούς μήνες. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να προσφέρει μια κάποια προστασία, όχι βέβαια να ανασχέσει μια μεγάλη φωτιά αυτές που έχουμε ονομάσει τα τελευταία χρόνια mega πυρκαγιές».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο η περιοχή χρειάζεται  ιδιαίτερη περιφρούρηση και μέτρα και μελέτη αντιπυρικής θωράκισης κα μάλιστα με συστηματικό τρόπο.

«Έχουμε τα τελευταία χρόνια αρκετές χρηματοδοτήσεις και κυρίως τα δασαρχεία αλλά και οι δήμοι έχουμε ενισχυθεί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά χρειάζεται με ένα οργανωμένο μελετημένο σχέδιο αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης».

Καταλήγοντας τονίζει ότι η περιοχή χρειάζεται ενίσχυση από το στρατό ο οποίος θα κάνει περιπολίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους εμπρηστές.

«Εμείς θα έχουμε τους δικούς μας εθελοντές έξω, αλλά και η κινητοποίηση του στρατού και της αστυνομίας νομίζω θα είναι αποτρεπτική… να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία και το κομμάτι του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Χίο – Επιχείρηση σε δασώδη δύσβατη περιοχή

Πολιτική Προστασία: Αυξημένος σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τέσσερις Περιφέρειες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This