Θέμα ωρών το πόρισμα για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία των ερευνών

Η ανησυχία της κυβέρνησης και το «μπαλάκι» ευθυνών - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι μία από τις εκρήξεις προκάλεσε σεισμό ενός Ρίχτερ!

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που θα αποκαλύψει τυχόν παραβιάσεις πρωτοκόλλων πυρασφάλειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Ήδη, οι πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης.

 

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στο πόρισμα αναφέρεται ότι χάρη στα αναχώματα που υπήρχαν γύρω από το στρατόπεδο απετράπη ένα ακόμη χειρότερο σενάριο για την περιοχή. Αν αυτά δε λειτουργούσαν, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη για τους κατοίκους. Στο πόρισμα, υπάρχει και μία αιχμή κατά της Πυροσβεστικής καθώς τονίζεται ότι θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, το εν λόγω πόρισμα θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά και αλληλοκαρφωμάτων, καθώς η ενόχληση της κυβέρνησης είναι έντονη και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ημέρας.

Το πόρισμα που αναμένεται να παραδοθεί εξετάζει:

  • Τις ενέργειες της πυροσβεστικής
  • Τα μέτρα πυρασφάλειας
  • Τον τρόπο αποθήκευσης των πυρομαχικών, αλλά και
  • Τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων ως τον Διοικητή της 111 ΠΜ

Εικόνες στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο δείχνουν ότι υπήρξαν μεγάλα τμήματα πυρομαχικών ενδεχομένως με εκρηκτική γόμωση που βιντεοσκοπούνται από κοντινή απόσταση χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας – γεγονός που θέτει θέμα έγκαιρης διαχείρισης της διασποράς πυρομαχικών γύρω από το σημείο μηδέν. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με διαρροές ανέφερε ότι, «κανένα πόρισμα δεν έχει συνταχθεί και δεν έχει παραδοθεί, ούτε κανένα άλλο επίσημο έγγραφο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας», ενώ κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα». 

Τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική μιλούσε για πλημμελή αποψίλωση του χώρου περιμετρικά του στρατοπέδου η οποία επέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός της Μονάδας, ενώ από την πλευρά του το Πεντάγωνο άφηνε να εννοηθεί ότι η Πυροσβεστική υποτίμησε την κατάσταση με αποτέλεσμα η φωτιά να φτάσει μέχρι τις αποθήκες οπλισμού. Πάντως, στην περιοχή βρίσκονται ειδικές ομάδες του στρατού που περισυλλέγουν τα επικίνδυνα θραύσματα που άφησαν πίσω τους οι απανωτές εκρήξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, οι κάτοικοι βρίσκουν ακόμα θραύσματα από τα βλήματα… 

Σεισμός 1 Ρίχτερ στις 27/7 από έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών!

Μία από τις εκρήξεις που έγινε στη Νέα Αγχίαλο στις 27/7/2023 προκάλεσε σεισμό. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η έκρηξη προκάλεσε σεισμική δόνηση ενός βαθμού της κλίμακας Ρίχτερ. Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «σχετικά με την έκρηξη που συνέβη στις αποθήκες πυρομαχικών Καραμπά, κοντά στη Νέα Αγχίαλο, στις 27/7 στις 19:17 τοπική ώρα (16:17 UTC). Η έκρηξη καταγράφτηκε σαφώς από τους σεισμολογικούς σταθμούς του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου και του διεθνούς πειράματος AdriaArray.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Αγχίαλος: Πού επιρρίπτει ευθύνες το πόρισμα για τις εκρήξεις των πυρομαχικών – Νέα σοκαριστικά βίντεο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This