Νέα Αγχίαλος: Βαριά εκτεθειμένο το Μαξίμου από τις ενοχοποιητικές διαρροές κατά του ΥΕΘΑ

Το πόρισμα είναι όντως «φωτιά», όχι όμως για εκείνους που θα ήθελε «να κάψει» το Μαξίμου!

Must Read

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Μαξίμου να βρει αποδιοπομπαίο τράγο (και) για την παρ’ ολίγον τραγωδία της Νέας Αγχιάλου κορυφώθηκε χθες, με διαρροή σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ του «πορίσματος-φωτιά» για το φιάσκο.

Κίνηση που προκάλεσε ερωτηματικά, αφού δεν είχαν ενημερωθεί καν γι’ αυτό (σ.σ. το πόρισμα) το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, τις ηγεσίες των οποίων, δηλαδή τον Νίκο Δένδια και τον Κωνσταντίνο Φλώρο, φαίνεται να «στοχοποιεί» το σύστημα Μητσοτάκη.

Τι γράφει λοιπόν αυτό το περιβόητο πόρισμα, το οποίο τελικά είναι όντως «φωτιά»; Όχι όμως για εκείνους που θα ήθελε το Μαξίμου, αλλά για το ίδιο!

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας των εγκαταστάσεων», αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά, με την Κυβέρνηση να είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένη!

Στα κύρια σημεία του πορίσματος επισημαίνονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην περιοχή  της Μαγνησίας η οποία επηρέασε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 ΠΜ, στην περιοχή της αποθήκης βρίσκονταν εκτός του κυρίου τμήματος αυτής, βόμβες γενικής χρήσεως παλαιάς τεχνολογίας κατασκευής 1960 (ΜΚ80, ΜΚ82 μη κατευθυνόμενη βόμβα), είναι πυρομαχικά που αποτελούν το τελευταίο φόρτο, που θα φορτωθεί στα μαχητικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι οι βόμβες ήταν σε εξωτερικό χώρο του στρατοπέδου αλλά προστατευμένες με χώμα και υλικά ΜΗ ΕΥΦΛΕΚΤΑ για την προστασία τους (υπαίθρια στοιβάδα).

Αντιλαμβανόμαστε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας των εγκαταστάσεων.

Ουδεμία αποθήκη πυρομαχικών του στρατοπέδου υπέστη ζημιά και δεν επηρεάστηκε το εσωτερικό τους και κανένα βλήμα αέρος-αέρος, ή αέρος-εδάφους εντός της αποθήκης δεν επηρεάστηκε και δεν έπαθε καμία βλάβη. Οι εξωτερικές ζημιές που σημειώθηκαν στην αποθήκη είναι μικρού κόστους και άμεσα επισκευάσιμες.

Η έκρηξη των ανωτέρω βομβών γενικής χρήσης προήλθε από το μεγάλο θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε στην περιοχή και επηρέασε με αδρανοποίηση τα εκρηκτικά τους υλικά και ποτέ η φωτιά δεν έφτασε σε αυτό το σημείο όπως έχει ειπωθεί, λόγω αυτών των μέτρων.

Από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού και των συστημάτων νέας τεχνολογίας και δεν επηρεάσθηκε καθόλου το λειτουργικό κομμάτι αυτών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This