«Τρελός» καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Must Read

Μπορεί ο νέος καύσωνας με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου να μας έχει «επισκεφτεί» από σήμερα και να νιώθουμε το καλοκαίρι, ωστόσο, τις επόμενες μέρες δεν θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες καθώς το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει και θα έρθουν βροχές και καταιγίδες!

Ειδικότερα μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 5 Αυγούστου η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία, θα δούμε θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή 4 Αυγούστου και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να είναι οι  πιο δύσκολες μέρες. Όσον αφορά στις θερμοκρασίες μέχρι και τις 12 Αυγούστου, οι πιο θερμές ημέρες φαίνεται πως είναι το τριήμερο από σήμερα μέχρι και το Σάββατο. Σήμερα και την Παρασκευή ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος, ενώ μπορεί να δούμε και 41 βαθμούς σε Λάρισα, Θήβα, Λαμία. Η Αττική την γλυτώνει με 38άρια.

Δείτε βίντεο:

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, το απόγευμα του Σαββάτου ένα ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με ενίσχυση των ανέμων, και θα φέρει τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Τα φαινόμενα την Κυριακή δεν θα κρατήσουν πολύ και μόνο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα έχουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7 μποφόρ.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

 

Δείτε επίσης:

Νέος καύσωνας προ των πυλών: Ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This