«Λύγισε» η Ρόδος στο τελευταίο «αντίο» στον 40χρονο εθελοντή πυροσβέστη

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τον τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια

Must Read

Δεκάδες άτομα ντυμένα στα μαύρα και με την θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους πλημμύρισαν νωρίτερα σήμερα την περιοχή Αρχάγγελος της Ρόδου στο τελευταίο «αντίο» στον 40χρονο εθελοντή πυροσβέστη και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μόνο μέρες μετά την αγωνιώδη προσπάθεια του στη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο νησί του.

Ο 40χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την οικογένειά του.

Η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη που ήταν να γίνει χθες, Πέμπτη, είχε ακυρωθεί λόγω της εξέτασης που έπρεπε να γίνει από τον τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βουβού πόνου και συγκίνησης σήμερα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Γιώργου Χατζηνικόλα ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 στο εκκλησάκι στο κοιμητήριο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο.

Τραγική φιγούρα ήταν η γυναίκα του κοντά στην οποία βρίσκονται και οι υπόλοιποι συγγενείς ώστε να μην καταρρεύσει.

Συγκινητική ήταν η παρουσία στην κηδεία στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος όπως και των εθελοντών πυροσβεστών.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση

Μετά την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει στην σορό του άτυχου άντρα η οποία δεν βρήκε ποια είναι τα ακριβή αίτια του θανάτου του οι συγγενείς του θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ορίσουν τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να γίνει εκ νέου και δεύτερο έλεγχος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων, σύμφωνα με την dimokratiki.gr.

Η πρώτη εξέταση είχε διαπιστώσει ότι ο 40χρονος είχε «φύγει» από παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις. Ερευνάται το οίδημα που είχε στο πόδι του ο 40χρονος το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή η οποία μπορεί να αποδείχθηκε μοιραία. Την ίδια στιγμή γίνεται έρευνα αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και καπνών.  Αναμένονται ωστόσο οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «υιοθετεί» τα παιδιά του

Την Τετάρτη ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου με έντονη δύσπνοια και λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε.

Μετά από πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου η περιφέρεια και το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να υιοθετήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τα δύο ανήλικα παιδιά του αδικοχαμένου Γιώργου Χατζηνικόλα, 5 και 9 ετών αντίστοιχα. ανεξαρτήτως αποτελέσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την απόφαση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά με το ποσό των 2000 ευρώ μηνιαίως την οικογένεια του εκλιπόντος. Συνολικά θα λαμβάνουν ετησίως 24.000 ευρώ μέχρι να γίνουν 18 ετών.

Δείτε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός: Διπλασιάζονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Ρόδο

Ρόδος: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υιοθετεί τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη που πέθανε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This