Αρχιμαφιόζος: «Τρέμει» να εκδοθεί στην Ιταλία – Είναι πατέρας ενός παιδιού στην Κέρκυρα!

Must Read

Τρέμει να εκδοθεί στην χώρα του, την Ιταλία και φοβάται, ακόμα και για την ζωή του ο 60χρονος αρχιμαφιόζος ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Κέρκυρα ενώ καταζητούνταν τα τελευταία 12 χρόνια από τις ιταλικές αρχές.

Μετά τη σύλληψή του ο άνδρας ο οποίος τα τελευταία χρόνια άλλαξε δραστικά πορεία, υποστήριξε στις ελληνικές Αρχές πως αν εκδοθεί στη χώρα του, την Ιταλία, η οικογένειά του θα καταστραφεί και πως ο ίδιος κινδυνεύει.

Όπως είπε, την τελευταία δεκαετία έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή του και από στέλεχος της Καμόρα που ξέπλενε το βρώμικο χρήμα της εγκληματικής οργάνωσης, «μεταμορφώθηκε» σε σεφ στην Κέρκυρα.Μάλιστα, έχει δημιουργήσει οικογένεια στο νησί των Φαιάκων καθώς έχει ένα γιο 9 ετών.

 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, μετά από το αίτημα των ιταλικών αρχών, καθώς εκεί τέλεσε αδικήματα. Για την ώρα παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, περιμένοντας το φυλακιστήριο για να μεταφερθεί στις φυλακές. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μετά την έντονη αντίδραση που προέβαλλε σχετικά με την έκδοση στη χώρα του, οι ελληνικές Αρχές θα εξετάσουν τα αιτήματα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 60χρονος άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύ σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους Ιταλούς συναδέλφους τους που ήταν η σύλληψη στην Κέρκυρα ενός αρχιμαφιόζου που σχετίζεται με την Καμόρα και καταζητούνταν από το 2012 καθώς είχε δραπετεύσει από την φυλακή.

Ο 60χρονος είχε βρει το καταφύγιο του στο νησί των Φαιάκων χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του. Μάλιστα, εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόρια.

Λίγο καιρό πριν ο 60χρονος απαθανατίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του να πανηγυρίζει για την επιτυχία που είχε σημειώσει η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα. Μάλιστα, ο μαφιόζος είχε φορέσει καπέλο και κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας στο χέρι ενώ είχε «ντύσει» το μπαλκόνι του με πανό προς υποστήριξη της ομάδας.

Η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιταλικές αρχές δεν άργησαν να τον εντοπίσουν.

Ομάδα Καραμπινιέρι έφτασε στο νησί και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας συνέλαβαν τον Ιταλό τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στα Γουβιά.

Το προφίλ του καταζητούμενου

Ο 60χρονος στον οποίο πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χειροπέδες δεν είναι όποιος και όποιος. Είναι ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στην γειτονική χώρα στους χώρους του υποκόσμου ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ξέπλυμα χρήματος. Το όνομά του περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους καταζητούμενος Ιταλούς μαφιόζους και για την «αφεντιά» του είχε βγει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς είχε δραπετεύσει από την φυλακή το 2012 για συνολική ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών.

Τα παραπάνω στοιχεία κάνουν την σύλληψη του στην Ελλάδα μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας η οποία οργάνωσε ειδική επιχείρηση και δημιούργησε κοινή μυστική ομάδα με Ιταλούς Καραμπινιέρι, οι οποίοι έστησαν μπλόκο στον 60χρονο Ναπολιτάνο με αποτέλεσμα να πέσει εύκολα στα δίχτυα τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ:

«Στις ερευνητικές δραστηριότητες στην επικράτεια συμμετείχαν προσωπικό του Ερευνητικού Πυρήνα των Καραμπινιέρων της Νάπολης, που μετέβη ειδικά στην Ελλάδα ως παρατηρητές και προσωπικό του Γραφείου εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα».

Όσο για το προφίλ του συλληφθέντα:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην λίστα των 100) ως θεωρείται γειτονικός με τις οργανώσεις της Καμόρα που δραστηριοποιούνται στη ναπολιτάνικη πρωτεύουσα για την οποία έχει παίξει το ρόλο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όλα αυτά τα χρόνια μέσω της υλοποίησης μιας σειράς παράνομων οικονομικών-οικονομικών επιχειρήσεων σε σχέση με τη φυλή Contini Camorra. Η έρευνα και η ίδια η Ημέρα Δράσης υποστηρίχθηκαν από το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ Δίκτυο @ON (ISF4@ON Project) του οποίου η Διεύθυνση Έρευνας της Αντιμαφίας (DIA) είναι επικεφαλής του έργου».

Ολόκληρη η ενημέρωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 60χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Δείτε φωτογραφία του μαφιόζου:

(πηγή: newsit.gr)

Δείτε επίσης:

Συνέλαβαν στην Κέρκυρα αρχιμαφιόζο της Καμόρα!

Σύλληψη αρχιμαφιόζου: Τι τον πρόδωσε – Τι δουλειά έκανε στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This