Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Η Τουρκία από τη μία μας… πνίγει και από την άλλη μας κατηγορεί για επιστροφές 58.283 μεταναστών

Εκεί που μας χρωστούσανε, βρεθήκαμε και υπόλογοι στην Τουρκία… Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε ρεπορτάζ της επικαλείται πως διαθέτει έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης, που αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει απελάσει μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν 60.000 μετανάστες πίσω στην Τουρκία.

Αφενός βέβαια τα νούμερα είναι ψευδή κι αφετέρου η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει τρόπο να τα αποδείξει. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Γερμανίας αναφέρει πως το δωδεκάμηνο μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και 2019 επαναπροωθήθηκαν παρανόμως από την Ελλάδα προς την Τουρκία συνολικά 58.283 μετανάστες.

Δείτε επίσης: Οι Τούρκοι στέλνουν 600.000 μετανάστες στην Ελλάδα!

Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών ήταν Πακιστανοί, Αφγανοί, Σομαλοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Αλγερινοί αλλά και περίπου 4.500 Σύροι, ενώ μόνον τον Οκτώβριο έγιναν περισσότερες από 6.500 απελάσεις. Τα νούμερα αυτά το δημοσίευμα αναφέρει πως προέρχονται από μαρτυρίες, ενώ μάλιστα οι μετανάστες αυτοί συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη και από εκεί απελάθηκαν στις πατρίδες τους.

Δείτε επίσης: Ψήφισμα «γροθιά» από 95 προσωπικότητες για το Μεταναστευτικό πρόβλημα

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να «μαγειρευτούν» τέτοια ιλιγγιώδη νούμερα και  μήπως όλο αυτό πηγάζει από τις αντιδράσεις ορισμένων προσφύγων-μεταναστών για τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ