Όπου «φύγει-φύγει»: Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Must Read

Εγκαταλείπουν σιγά σιγά και οι τελευταίοι, εναπομείναντες αδειούχοι του Αυγούστου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα πλοία είναι γεμάτα και στις εθνικές οδούς γίνεται το αδιαχώρητο. 

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, 14 Αυγούστου 35 απόπλοι πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, 23 απόπλοι για σειρά άλλων νησιωτικών προορισμών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα αναχωρήσουν 13 πλοία και 9 από το Λαύριο. Την ίδια ώρα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου παρουσιάζεται αυξημένη πληρότητα κυρίως προς τους προορισμούς για τις Κυκλάδες. Να σημειωθεί πως χθες η κίνηση ήταν επίσης αυξημένη από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων ενώ 32.441 επιβάτες αναχώρησαν για κάποιο νησί του Αιγαίου. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 45 απόπλοι πλοίων με 8.631 επιβάτες, από το λιμάνι της Ραφήνας 15 αναχωρήσεις πλοίων με 8.024 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 7 με 2.415 επιβάτες.

Στο 100% η πληρότητα στα πλοία

Οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου έφτιαξαν τις βαλίτσες τους και είναι έτοιμοι για να περάσουν μερικές καλοκαιρινές ημέρες. Η κίνηση στις Εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ από τα λιμάνια τα πλοία αναχωρούν με 100% πληρότητες. Λίγο πριν μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, αναχωρούν και οι τελευταίοι που απέμειναν. 

 

 

Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις με ΙΧ θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς σήμερα η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας ήταν αυξημένη, με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται στις μπάρες και μεγάλη αναμονή. Αυτό ωστόσο δε φαίνεται να πτοεί τους μικρούς ταξιδιώτες, οι οποίοι δείχνουν να χαίρονται περισσότερο που ξεκινούν τις διακοπές τους. Χθες Σάββατο (12/08), έφυγαν από τα διόδια της Ελευσίνας 61.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 36.325. «Αυτήν την στιγμή η πληρότητα φαίνεται να αγγίζει το 100%. Καμιά φορά όταν λέμε 100% πάντα υπάρχουν μερικές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και υπάρχουν κάποιοι τυχεροί επισκέπτες οι οποίοι βρίσκουν δωμάτιο ακόμη και αυτήν την εβδομάδα», σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ένωσης ξενοδόχων, Δημήτρης Πατριαρχέας. Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για τους νησιωτικούς προορισμούς. Από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό, απέπλευσαν χθες συνολικά 61 πλοία με 38.547 επιβάτες, ενώ για σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένα 57 δρομολόγια με 34.085 επιβάτες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This