Νίκος Τζανάκης: «Το φθινόπωρο η νέα μετάλλαξη θα φέρει μεγαλύτερη αναστάτωση»

Must Read

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού «Eris» φαίνεται πως κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα, με τους επιστήμονες να ερευνούν προσεκτικά το στέλεχος που έκανε την εμφάνισή του.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, εξήγησε πως το φθινόπωρο η κατάσταση αυτή θα φέρει αναστάτωση.

«Η παραλλαγή ERIS είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας. Συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Τζανάκης. Στη συνέχεια προέβλεψε ότι η παραλλαγή ERIS θα επιφέρει μια αναστάτωση ακόμη μεγαλύτερη το φθινόπωρο και ότι θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, δηλαδή για τους άνω των 65 και τις ευπαθείς ομάδες, όπως γίνεται για παράδειγμα με το εμβόλιο της γρίπης.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα όπως έχει μεταβληθεί πλέον ο κορονοϊός, αλλά ενώ δεν είναι επικίνδυνο για αυτούς, θα πρέπει να προφυλάξουν τυχόν ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους και να απευθυνθούν στους γιατρούς για να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This