Δολοφονία Κατσουρή: Συνεχίζονται οι μεταγωγές των κατηγορούμενων στις φυλακές της χώρας

«Απαντήσεις» από τα βίντεο, την ανάλυση του dna και τα κινητά τηλέφωνα των κρατούμενων ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Συνεχίζονται οι μεταγωγές από την ΓΑΔΑ στις φυλακές της χώρας, των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα το Μιχάλη Κατσουρή. Σήμερα, Τετάρτη (16/8) αναμένεται να μεταφερθούν ακόμη επτά άτομα.

Την περασμένη Δευτέρα (14/8) μεταφέρθηκαν 43 άτομα σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα. Στο μεταξύ, η Αστυνομία συγκεντρώνει προανακριτικό υλικό, που αναμένεται να αξιοποιηθεί για να ταυτοποιήσει το δράστη της δολοφονικής επίθεσης, με θύμα τον 29χρονο. Στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οργανώνονται σαν «τάγμα εφόδου» κρατώντας ρόπαλα, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και φουλ φέις προκειμένου να επιτεθούν στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Σε άλλο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η βαναυσότητα με την οποία καταφέρουν τα χτυπήματά τους, ενώ στο ίδιο βίντεο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, καταγράφονται τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη.

 

 

Η έκθεση βιντεοληπτικού υλικού για τη δολοφονία

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το πιο σημαντικό κομμάτι της έρευνας για τη δολοφονία του 29χρονου, που αφορά στην ανάλυση του βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας του περιπτέρου, στο οποίο φαίνεται το θύμα να καταρρέει και κάποιους να προσπαθούν να τον βοηθήσουν μετά τη δολοφονική μαχαιριά. Οι αστυνομικοί περιγράφουν στη δικογραφία με κάθε λεπτομέρεια την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού με απόλυτους χρόνους, με περιγραφή ρούχων αλλά και ακριβώς που βρισκόταν στο περίπτερο τόσο το θύμα, όσο και αυτοί που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν. Το βιντεοληπτικό υλικό ξεκινά στις 23:08:07 και καταγράφει με λεπτομέρεια όσα έγιναν μέχρι και τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι ο 29χρονος είναι νεκρός. Μάλιστα, στην ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφεται πως στις 23:08:01 οπαδοί της ΑΕΚ μεταξύ των οποίων και το θύμα, καταδιώκονται από αντιπάλους οπαδούς και ο Μιχάλης δέχεται το δολοφονικό χτύπημα από έναν από αυτούς. Στην έκθεση βιντεοληπτικού υλικού, οι αρχές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής από το υλικό που έχουν στα χέρια τους, δεν προκύπτει καταγραφή του αρχικού σημείου συμπλοκής των αντίπαλων ομάδων όπου και τραυματίστηκε ο 29χρονος.

«Κλειδιά» το γενετικό υλικό και τα κινητά

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η ανάλυση του γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακισθέντες και θα κινηθεί διαδικασία ταυτοποίησης με το DNA που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα του άτυχου 29χρονου. Ήδη, οι Αρχές έχουν αρχίσει να αποκτούν πρόσβαση στα κινητά των συλληφθέντων, στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν, ενώ αναζητούν βίντεο, φωτογραφίες και επαφές που τυχόν είχαν οι Κροάτες στην Αθήνα. Να σημειωθεί πως, είναι αρκετά πιθανό να προκύψει νέος γύρος συλλήψεων εφόσον ταυτοποιηθούν και άλλα πρόσωπα από την Ελλάδα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο εξαφανισμένος Μητσοτάκης «επιστρέφει» και… ρίχνει αλλού την κυβερνητική ευθύνη

«Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο» – Αυτά έψαχναν στη Google οι Κροάτες του τάγματος εφόδου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This