«Κερδίζει» τη μάχη για τη ζωή ο 29χρονος που δέχθηκε πυροβολισμό στη Μεσαρά για μια προσπέραση

Αποσωληνώθηκε και εμφανίζει σημάδια επαφής με το περιβάλλον

Must Read

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 29χρονο Νίκο, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από έναν 22χρονο μετά από έντονο διαπληκτισμό, ενώ ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του. Ο νέος παρουσιάσει μικρά σημάδια βελτίωσης και αναμένεται να βγει από την Εντατική. Άφαντος παραμένει ο δράστης.

Ο άτυχος 29χρονος που νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, έχει αποσωληνωθεί και κάποιες στιγμές εμφανίζει σημάδια επικοινωνίας με το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλη, ο τραυματίας από χθες το πρωί έχει αποσωληνωθεί και έχει ανακτήσει κάποιο επίπεδο συνείδησης, κάτι που κάνει τους γιατρούς αισιόδοξους ότι θα τα καταφέρει. Πλέον, οι γιατροί της Νευροχειρουργικής Κλινικής είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει περαιτέρω, καθώς η σφαίρα που δέχθηκε παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλό του. Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς αναμένεται να μεταφερθεί στην Νευροχειρουργική Κλινική.

Την ίδια ώρα, ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του εξακολουθεί να παραμένει άφαντος. Οι κάμερες «έπιασαν» καθαρά τον διαπληκτισμό δράστη και θύματος. Στο βίντεο φαίνεται ότι το αυτοκίνητο που οδηγεί ο δράστης κάνει αναστροφή, κυνηγά το θύμα, το φτάνει και ενώ προχωρούν τα αυτοκίνητα παράλληλα τον πυροβολεί με πιστόλι μικρού διαμετρήματος. Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, καθώς ξεκίνησε ως τροχαίο, αφού το όχημα του 29χρονου που δέχτηκε τη σφαίρα βρέθηκε σε χαντάκι. Το αυτοκίνητο εντόπισαν συγγενείς που βγήκαν να τον ψάξουν στις 3:30 τα ξημερώματα, αφού δεν τους απαντούσε στα τηλέφωνα. Βρήκαν το όχημα στο χαντάκι, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές για τροχαίο, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί διεκομίσθη στο Βενιζέλειο, όπου η αξονική τομογραφία έδειξε τη σφαίρα σφηνωμένη στην αριστερή μετωπιαία περιοχή με ελαφρά κλίση προς τον κρόταφο. Το θρίλερ συνεχίστηκε, αφού θεωρήθηκε ότι ο νεαρός ίσως και να είχε αυτοπυροβοληθεί καθώς είχε εντοπιστεί ένα σημείωμα στο αυτοκίνητό του, και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασής του, που ήταν γνωστή τελευταία, θεωρήθηκε και ως απόπειρα αυτοκτονίας. Όμως δεν υπήρχε όπλο. Οι κάμερες από τα κλειστά κυκλώματα των επιχειρήσεων της περιοχής έλυσαν το μυστήριο, αφού δείχνουν καρέ-καρέ τον διαπληκτισμό, το κυνηγητό και τον πυροβολισμό καθώς και το όχημα του 29χρονου να ντεραπάρει. Ο δε 22χρονος, που φέρεται να πυροβόλησε, οδηγούσε αυτοκίνητο φίλου του με τον οποίο νωρίτερα είχαν πάει σε γλέντι και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο 22χρονος άφησε τον 21χρονο φίλο του στην επιχείρηση του πατέρα του, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε. Το συμβάν σημειώνεται αμέσως μετά από αυτή την κίνηση. Ο 22χρονος που πυροβόλησε μετά την εκτροπή του οχήματος του 29χρονου διέφυγε προς Γαλιά και επανεμφανίζεται ώρες αργότερα να επιστρέφει το όχημα του φίλου του. Ο φίλος του τις επόμενες ώρες προσήχθη από την Αστυνομία αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος ήταν δικό του. Τότε λύθηκε το μυστήριο και η ανάκτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες επιχειρήσεων έδειξαν όλες τις κινήσεις του δράστη.

«Τον πυροβόλησαν για μία προσπέραση»

Σε δήλωση για τον τραυματισμό του 29χρονου από σφαίρα στο κεφάλι στο Ηράκλειο προέβη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. «Οι γονείς του άτυχου τελειόφοιτου φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής, που νοσηλεύεται σε καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι που τρύπησε το κρανίο του και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, επικοινώνησαν μαζί μου και μου ζήτησαν να αναλάβω το ιδιαίτερα ευαίσθητο και υπεύθυνο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας εις βάρος τού ακόμη καταζητούμενου, σεσημασμένου κακοποιού της περιοχής, όπως πληροφορήθηκα από τις αστυνομικές Αρχές, και των τριών συνεργών του, οι οποίοι με διαφορετικό τρόπο συμμετοχικής δράσης ο καθένας (αυτουργοί-συναυτουργοί, συμμέτοχοι), επειδή το άτυχο θύμα τόλμησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα ένα βλήμα από έναν πυροβολισμό να πλήξει το κρανίο του και να σφηνωθεί στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα το νεαρό άτυχο παιδί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε μηχανική καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα για την τελική του επιβίωση. Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με την πορεία της υγείας του θύματος, θα εμφανιστούμε ενώπιον του τακτικού ανακριτή Ηρακλείου, ο οποίος θα διενεργήσει την τακτική ανάκριση, και μετά την απολογία του κατηγορουμένου, όπως πλέον επιβάλλει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά όλων των δραστών και, αφού λάβουμε αντίγραφα, θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα για το ποιοι εκ των κατηγορουμένων διέπραξαν οτιδήποτε εις βάρος τού ακόμη εν ζωή εντολέα μας» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ξέχασαν σε μια εβδομάδα τον 29χρονο Νίκο που βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι – Η συγκλονιστική ανάρτηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This