Ήχησε το 112 στην Αλεξανδρούπολη – Έκλεισε η Εγνατία Οδός – Δεν «τιθασεύεται» η φωτιά

Ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και θα ενισχυθούν κι άλλο

Must Read

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα και παραμένει σε εξέλιξη, σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της και θα ενισχυθούν κι άλλο, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Από το 112 εστάλη μήνυμα λίγο μετά τις 12:30 προς τους κατοίκους, συστήνοντας τους να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τους συγκεκριμένους οικισμούς, αλλά επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός λόγω πυκνής βλάστησης σε ρεματιές, καλούνται οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Ωστόσο, αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης που αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

  • Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

 Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This