Μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη: Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η Εγνατία

Καμμένα σπίτια και 13 εκκενώσεις οικισμών

Must Read

Αδιάκοπη μάχη με τις πυρκαγιές δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά από το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον νότιο Έβρο.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης. Λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Κήπων- Φερών – Αλεξανδρούπολης. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες και οδηγούς οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Νίψα – Δωρικό και Αμφιτρίτη είναι η πύρινη νοητή νοητή ευθεία όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, διευκρινίζοντας ότι το δυσκολότερο σημείο είναι το βορειοανατολικό πάνω από την Εγνατία Οδό. Δέκα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα δίνουν τη μάχη, με τις αναταράξεις να είναι συνεχείς από τις ριπές αέρα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των εναέριων μέσων. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια εξελίχθηκαν σε μέτωπα.

 

Το μέτωπο ανατολικότερα από το Λουτρό που απειλήθηκε ιδιαίτερα, είναι πιο ελεγχόμενο. Ωστόσο, το δασικό οικοσύστημα στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας παραμένει υπό απειλή. Ο κ. Αρτοποιός μίλησε για τεράστια γραμμή άμυνας μέχρι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, συμπληρώνοντας ότι οφι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει ούτε λεπτό. «Λόγω ισχυρών ριπών ανέμων και θερμών μαζών, κάφτρες πέρασαν πίσω από τα υδροφόρα οχήματα και η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά και επιθετικά προς τις παρυφές δύο οικισμών στα βορειοανατολικά της πόλης. Πάντως ο στόχος επετεύχθη αφού οι οικισμοί δεν απειλούνται και επίσης δεν κινδυνεύει πλέον η βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, είπε ο κ. Αρτοποιός.

 

Κινδυνεύει το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας η οποία έχει κλείσει από κόμβο Αρβανίου μέχρι Αμφιτρίτη. Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό, 214 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα. «Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η πυρκαγιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέρφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Βιβλική καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη: Τρία τα μεγάλα μέτωπα – Κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This