«Απόβαση» των Ρομά στο νησί των ανέμων!

Έστησαν τσαντίρια ακόμη και μέσα στη Χώρα της Μυκόνου - Στα κάγκελα κάτοικοι και επιχειρηματίες του κοσμοπολίτικου νησιού

Must Read

Την ώρα που οι παράγοντες του τουρισμού στο «νησί των ανέμων» προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από τη φετινή σεζόν, μετά τα αλλεπάλληλα «αγκάθια» που βρέθηκαν στον δρόμο τους -ανάμεσά τους οι σπείρες ληστών και διαρρηκτών, ακόμα και οι διαρροές λημμάτων-, το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την «απόβαση» Ρομά, που δεν διστάζουν να στήσουν τσαντίρια ακόμη και μέσα στη Χώρα της Μυκόνου!

Βέβαια, εκτός από την παράνομη… κατασκήνωση, τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας, αφού δεν τηρούν κανένα μέτρο υγιεινής και αφήνουν ακαθαρσίες και σκουπίδια παντού. Οι εικόνες που έρχονται στο φως από το Mykonos TV δεν έχουν προηγούμενο, αφού μικρά παιδιά, ηλικίας κάτω των 10 ετών, φαίνονται σε βίντεο να τρέχουν πάνω σε τουρίστες και να τους παρενοχλούν επίμονα, αγκαλιάζοντάς τους πολλές φορές, με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες της Μυκόνου, οι οποίοι ζητούν παρέμβαση από τις Αρχές. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στην κάμερα του Mykonos TV του κυρίου Γιώργου, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί και κάνει λόγο για έναν εφιάλτη, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην πτώση της τουριστικής κίνησης, την ίδια ώρα που οι Αρχές αδιαφορούν και οι Ρομά παραμένουν στο απυρόβλητο.

«Γύφτοι παντού, που ζητιανεύουν. Τσαντίρια, ακαθαρσίες, παιδιά μέσα στις ψείρες, απορώ αν έχουν κάνει και τα εμβόλια που πρέπει. Δεν είναι αυτό ο τουρισμός μας. Κάνουν κανονικές καταλήψεις στο νησί» είπε αρχικά ο επιχειρηματίας και διερωτήθηκε: «Αν ένας νέος δεν έβρισκε δουλειά και είχε κατασκηνώσει στο νησί, θα πήγαινε η Αστυνομία να τον μαζέψει, σωστά; Οι Ρομά είναι στο απυρόβλητο; Γιατί;».

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτό είναι το παράπονο όλων στο κοσμοπολίτικο κατά τα άλλα νησί. «Μικρά παιδάκια στις 3.00 τα ξημερώματα να τρέχουν στην Χώρα. Δεν υπάρχει κάποιος να ενδιαφερθεί γι’ αυτά; Αυτά τα παιδιά είναι στον δρόμο και δουλεύουν! Οι γύφτοι είναι η “πέτρα” που θα διώξει τον τουρισμό από το νησί μας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αγκαλιάζουν σαν βδέλλα τους τουρίστες, πρωτόγνωρα πράγματα. Δεν μπορεί να διανοηθεί ένας Γερμανός, ένας Αμερικανός που έρχεται εδώ ότι το γυφτάκι τον αγκαλιάζει για να πάρει μερικά ευρώ. Τα παιδιά βγάζουν τουλάχιστον 500 ευρώ, αλλά τι συμβαίνει με τους γονείς; Οι πατεράδες, τα τέρατα αυτά, παίζουν στα φρουτάκια. Πολλές φορές, πιστεύω, ναρκώνουν τα παιδιά για να ζητιανεύουν. Φαίνεται στο βλέμμα τους ότι είναι ναρκωμένα. Και εμάς μας βρίζουν και μας καταριούνται αν τους πούμε κάτι».

Τέλος, ο κύριος Γιώργος καταγγέλλει την αδιαφορία της Πολιτείας υπογραμμίζοντας: «Ευχαριστούμε τον δήμαρχο, το Λιμενικό και βασικά τη Δικαιοσύνη, που δεν κάνει απολύτως τίποτα». Η «δημοκρατία» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού, όπως ενημερώθηκε, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς ήταν διαρκώς σε meeting έως αργά χθες το απόγευμα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This