Κόλαση στο πύρινο μέτωπο της Αλεξανδρούπολης – Εκκενώθηκαν εννέα περιοχές

Must Read

Παραδομένη στην πύρινη λαίλαπα είναι η Αλεξανδρούπολη, η οποία φλέγεται για τέταρτη μέρα.

Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Κομοτηνή.

 

Ειδικότερα, τα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This