Σκηνές αποκάλυψης στην Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μεταφορά βρεφών

Στους δρόμους οι κάτοικοι - Δύο νεκροί, μεγάλες καταστροφές και εκρήξεις σε πεδίο βολής κοντά στην πόλη - Εκκενώθηκαν Πανεπιστημιακό και Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Must Read

Σε πύρινο κλοιό είναι όλη η χώρα με τα ενεργά και δύσκολα μέτωπα στη χώρα να παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη, την Εύβοια, τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Βοιωτία την Κύθνο και τον Ασπρόπυργο.

 

 

«Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης είναι το σοβαρότερο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. «Δεν έχει κοπάσει καθόλου ο άνεμος, πνέει με ένταση 7-8 Μποφόρ, κάτι που δεν βοηθά καθόλου τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά κατευθύνεται εκεί που την σπρώχνει ο άνεμος» είπε με νόημα. Για τη φωτιά στη Δαδιά ανέφερε ότι υπήρξαν δύο περιστατικά, το πρώτο αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, το δεύτερο όμως πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Σημείωσε ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί πέρασμα μεταναστών και όταν γίνονται θερμές ενέργειες μέσα σε τόσο πυκνό δάσος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Για τη φωτιά στη Ροδόπη είπε ότι τα μέτωπα σε Μίσχο και Ίασμο είναι καλύτερα. Για την Εύβοια είπε ότι η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χτες. «Θα πάμε καλύτερα να βοηθούμε και λίγο από τους ανέμους», συμπλήρωσε. Για τη φωτιά στην Βοιωτία είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη στη δυτική πλευρά μεταξύ Προδρόμου και παραλίας Σαράντη. Για την Κύθνο τέλος είπε ότι η φωτιά έχει κατεύθυνση προς Πετρούσα και Αγίο Δημήτριο.

 

«Γροθιά» στο στομάχι η εικόνα από την μεταφορά βρεφών 

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκκενώθηκε και 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», όπου θα περιθάλπτονται εκεί μέχρι να κριθεί ασφαλής η επιστροφή τους στο νοσοκομείο. 

 

Μαζί μεταφέρθηκαν και τα βρέφη, με τις εικόνες να συγκλονίζουν. Τα μωράκια μεταφέρθηκαν πρώτα σκεπασμένα με κουβέρτες. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ενήλικες με προτεραιότητα στα σοβαρά περιστατικά. 

 

 

Τα ξημερώματα ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

 

Στάχτη και αποκαΐδια στον Αβάντα

Τέσσερα σπίτια που βρίσκονταν στις παρυφές του χωριού Αβάντας κάηκαν ολοσχερώς καθώς και το παρθένο πευκοδάσος που γειτνίαζε με το χωριό. Εικόνες σπαρακτικές από το σημείο όπου με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το σεληνιακό τοπίο και το μέγεθος της καταστροφής σε περιουσίες και στον δασικό πλούτο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τέσσερα σπίτια έχουν καταστραφεί με τους καπνούς να βγαίνουν ακόμα από τα ερείπιά τους. 

 

Εκτός από τις οικίες έχουν καταστραφεί και αποθηκευτικοί χώροι στο χωρίο, ενώ όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν φτιαχτεί περιόρισαν τις εκτεταμένες ζημιές. Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε άλλα χωριά εκεί κοντά με τους κατοίκους στο Νότιο Έβρο να φοβούνται μην ενωθούν τα ενεργά μέτωπα και καταστρέψουν ότι βρουν στο διάβα τους. Από το πρωί και παρά τους ισχυρούς ανέμους επιχειρούν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατά μήκος της Εγνατίας Οδού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η Εγνατία Οδός είναι κλειστή από από τα όρια της Κομοτηνής μέχρι και τη μέχρι και τον κόμβο του Δημοκρίτου, στην Αλεξανδρούπολη ενώ η Τροχαία βοηθάει τους οδηγούς να κυκλοφορήσουν από άλλες παρακαμπτήριες οδούς.

 

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονίζουν οι εικόνες των ασθενών που είναι στοιβαγμένοι στο πλωτό «νοσοκομείο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This