Επίγεια κόλαση στη Φυλή: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Χασιά – Απανωτά μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών

Δραματική έκκληση του δημάρχου Φυλής για εναέρια μέσα

Must Read

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στη Φυλή, καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Χασιάς, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην περιοχή είναι και το γεγονός ότι λίγο πριν τις 4μμ η Πολιτική Προστασία κάλεσε μέσω 112 τους κατοίκους στο Πανόραμα να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια και λίγο μετά τις 4μμ, πάλι μέσω 112 κάλεσε και τους πολίτες από τα Άνω Λιόσια, όπως και εκείνους από Γεννηματά και Κανάλα, να απομακρυνθούν προς Λιόσια!

Σύμφωνα δε με αναφορές κατοίκων των Άνω Λιοσίων, λόγω της φωτιάς η περιοχή εμφανίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης εδώ και αρκετές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν εξαιρετικά αντίξοες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς, να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Αυτή την ώρα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, με την Τροχαία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, λόγω της πυρκαγιάς η κυκλοφορία των οχημάτων στη Φυλή έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

  • Από τη Λ. Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου, πριν την Παναγία Κανάλα
  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λ. Φυλής και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λ. Φυλής και περιφερειακής Αγίου Κυπριανού
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την TOYOTA (Λόφος Κυρίλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • Στη συμβολή της Λ. Φυλής και Σκαλκώτα

Κλειστό παραμένει και το τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Στην περιοχή της Φυλής έχουν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες σπίτια και καταστήματα, με την κατάσταση να είναι αποπνικτική, την ώρα που οι πυκνοί καπνοί φτάνουν μέχρι την Αττική Οδό. Δραματική, εξάλλου, ήταν και η έκκληση του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, που ζητούσε επειγόντως εναέρια μέσα «Στείλτε εναέρια μέσα, γιατί δεν μαζεύεται αλλιώς η φωτιά! Στείλτε άμεσα εναέρια μέσα! Φαίνεται ότι η φωτιά άρχισε από έκρηξη κολώνας μέσα στο δάσος και με την τόση ένταση του αέρα επεκτάθηκε αμέσως σε ολόκληρη τη δυτική πλευρά της Χασιάς», είπε νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

https://youtu.be/ZtsX2cHd45g

Το μέτωπο κινείται προς τον αστικό ιστό, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή και τάχιστα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με το δύσβατο της τοποθεσίας, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για να απομακρύνουν τις μοναχές που βρίσκονταν μέσα στη μονή.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια στην περιοχή και πως το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο. «Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ  και εκείνος ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, τονίζοντας πως η φωτιά είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμη από το έδαφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This