Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα: «Δεν φεύγουμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους» λένε οι κάτοικοι

Must Read

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας, που βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για την οριοθέτηση του ανεξέλεγκτου μετώπου, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έμειναν πίσω για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, συνδράμοντας στο έργο της κατάσβεσης.

«Ας είναι καλά η Πυροσβεστική. Τα παιδιά έτρεχαν σαν τρελοί, μπράβο τους, συγχαρητήρια. Έρχονταν συνεχώς αλλαγές του αέρα, ροπές τρελές και κάποια στιγμή γύρισε απότομα, γύρισε τα πεύκα και δεν τα έκαψε. Τέτοια η ταχύτητά της… Οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί για να σώσουν τις περιουσίες τους, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Άλλος κάτοικος εξήγησε τους λόγους που δεν εκκένωσε την περιοχή κι έμεινε πίσω να παλέψει με το πύρινο μέτωπο. «Δεν έχω πουθενά αλλού να πάω. Τι να κάνεις, εάν δεν το προστατέψεις ή το φυλάξεις; Που να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν καεί το σπίτι θα καούμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τρόπος… Αν φύγω τι θα γίνει; Εδώ μπορώ να το προφυλάξω. Αν φύγω, τελείωσε», τόνισε.

Κι άλλος κάτοικος επέλεξε να μείνει πίσω, αφού πρώτα απομάκρυνε τα ζώα του από τη φλεγόμενη περιοχή. «Θα αφήσεις την περιουσία σου; Μολών λαβέ λες με τη φωτιά», επεσήμανε.

Οι πολίτες παρέμειναν ξάγρυπνοι όλο το βράδυ, αγωνιόντας για τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή.

Με το βλέμμα στραμμένο προς την Πάρνηθα οι πολίτες βρίσκονται σε επιφυλακή για το που θα κινηθεί το πύρινο μέτωπο.

«Είμαστε όλη τη νύχτα στο πόδι γιατί είναι κατοικημένη περιοχή. Στην ουσία συνορεύει με το βουνό. Και ποιος θα γλιτώσει το σπίτι του κόσμου, εάν φύγει;», δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες στο βουνό. Φοβόμαστε ότι θα μπει στην κατοικημένη περιοχή. Φυσικά ένα θέμα είναι και το βουνό, γιατί και ο φυσικός πλούτος περιουσιακό στοιχείο είναι, και μάλιστα δημόσιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This