Πάρνηθα: Συγκλονίζει ιδιοκτήτης σπιτιού που κάηκε: «Θα είμαι φιλοξενούμενος όπου και να πάω»

Δεκάδες πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα

Must Read

Η θλίψη και η απόγνωση κυριαρχούν στους κατοίκους των περιοχών του Μενιδίου που είδαν τις περιουσίες τους που απέκτησαν με πολύ κόπο να γίνονται στάχτη από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που μαίνεται εδώ και μερικά 24ωρα στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, της Πάρνηθας.

Ο κ. Κλεάνθης, ιδιοκτήτης σπιτιού στην περιοχή, το είδε να «λαμπαδιάζει» και να καίγεται μπροστά στα μάτια του. Μιλώντας για τον εφιάλτη που βίωσε στην κάμερα δεν άντεξε, λύγισε και άρχισε να κλαίει…

«Εγώ γυρίζω από χθες εδώ με το μηχανάκι. Έβλεπα από πάνω τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί. Από τις 02:00 έδιωξα την οικογένειά μου, τα εγγόνια μου που μένανε από πάνω, τη γυναίκα μου τα παιδιά μου και εγώ έμεινα εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή το πρωί», είπε ο κ. Κλεάνθης στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε:

«Στις 05:30 το πρωί βγήκαν οι φλόγες από το βουνό, πήγα στα πυροσβεστικά και παρακάλεσα τον αρχηγό τους να έρθουν εδώ πάνω και με τη βοήθεια φίλων σβήσανε τη φωτιά και έφυγε. Κάηκε δεξιά, κάηκε αριστερά και το σπίτι έμεινε ανέπαφο».

Ωστόσο, η χαρά του κ. Κλεάνθη μετατράπηκε σε συμφορά μέσα σε λίγες ώρες.

«Μετά στις 11:00 γύρισε ο αέρας και άρχισε να καίει τα καμένα και μου έκαψε το σπίτι. Πήγαινα πάνω κάτω και ήρθα πίσω και το σπίτι μου καιγότανε, δεν το πίστευα», είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Δεν το πίστευα, ήταν αυθαίρετο και το είχα νομιμοποιήσει. Μου έβγαλαν δόσεις και πληρώνω 100 ευρώ κάθε μήνα. Αυτό το σπίτι είχε γίνει με δικιά μου δουλειά και φίλων. Μου έχουν πει να πάω σε σπίτια φίλων αλλά πού να πάω ρε παιδιά; Φιλοξενούμενος θα είμαι όπου και να πάω», κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η πύρινη κόλαση στην Πάρνηθα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση

Έβρος ώρα μηδέν: Τα πολλαπλά μέτωπα του πύρινου θηρίου «καταπίνουν» ό,τι βρουν για 6η μέρα

Σκεπασμένη με καπνούς η Ελλάδα: Απίστευτη εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This