Καθηγητής οικολογίας: «Αν συνεχιστούν οι φωτιές, η νότια Ελλάδα θα μείνει χωρίς δάση»

Must Read

Μία εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο ομότιμος καθηγητής οικολογίας και περιβαλλοντικής πολιτικής, Κίμων Χατζημπίρος, διευκρινίζοντας πως αν συνεχίσουν έτσι οι πυρκαγιές, στο τέλος του αιώνα δεν θα υπάρχουν δάση στην νότια Ελλάδα.

Ο Κίμων Χατζημπίρος μίλησε για τις οικολογικές καταστροφές που δημιουργούν οι φωτιές που σημειώνονται στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην περιοχή της Χασιάς και στη Δαδιά, ενώ εξήγησε πως φέτος ήταν η έκτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών σχετικά με έκταση των καμένων στρεμμάτων.

«Περιμένουμε να δούμε τους αριθμούς αλλά προς το παρόν με βάσει τα στοιχεία για την έκταση των καμένων, η φετινή χρονιά είναι η έκτη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Είναι καλύτερα φέτος από το 2021 αλλά είχαμε χειρότερες χρονιές το 2000 και φυσικά το 2007 που η καμένη έκταση ήταν υπερδιπλάσια», τόνισε.

Αναφορικά με τον Εθνικό Δρυμό, ο κ. Κίμων Χατζημπίρος είπε πως από όσο γνωρίζει έχει καεί ένα μικρό μέρος από την περιφερειακή ζώνη, επομένως η οικολογική ζημιά δεν είναι μεγάλη ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να περιοριστούν οι οικολογικές ζημιές.

«Είναι γεγονός πως τόσο ο μέσος πολίτης όπως και το πολιτικό σύστημα δεν έχουν καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και θέλει συγκεκριμένες ενέργειες. Για τη χώρα μας οι χειρότερες επιπτώσεις είναι οι καύσωνες, οι πυρκαγιές που ακολουθούν, οι πλημύρες και στο τέλος η ερημοποίηση. Εάν συνεχιστούν οι πυρκαγιές, μέχρι το τέλος του αιώνα η νότια Ελλάδα δεν θα έχει δάση. Χρειάζεται πρόληψη αλλά το βασικό είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τα άλλα είναι δευτερεύοντα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This