Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες: Οι Έλληνες μαζεύουν το κουράγιο τους στα καμένα

Βελτιώθηκε η εικόνα στην Πάρνηθα, ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε Έβρο και Βοιωτία - Αναζητούνται δύο ύποπτοι για εμπρησμό στην Εύβοια

Must Read

Συνεχίζεται η μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών οι καιρικές συνθήκες ίσως τελικά κρίνουν την έκβαση των πυρκαγιών.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με την πύρινη λαίλαπα  στα μέτωπα που παραμένουν ενεργά. Στην Πάρνηθα, η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο το μέτωπο παραμείνει σε εξέλιξη. Ενεργό είναι και το μέτωπο στη Βοιωτία, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Καίει πάντως σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ δεν απειλούνται οικισμοί. Αντίθετα, στη Δαδιά και στον Έβρο γενικότερα είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

 

Συγκεκριμένα, καλά νέα έρχονται από την Πάρνηθα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται πως έχει περιοριστεί, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μέτωπα που να ανησυχούν τη Πυροσβεστική. Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο νοτιοδυτικό μέτωπο της Πάρνηθας, κοντά στο Φρούριο και στο Ρέμα της Γιαννούλας – με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε επιφυλακή. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε νωρίτερα ο Γιάννης Αρτοποιός προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από την αναζωπύρωση στη Φυλή.

 

Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Έύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργο, Φυλή και Πάρνηθα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες. «Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» είπε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

 

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία 

Η πυρκαγιά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο καίει σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ δεν απειλούνται οικισμοί. Την ίδια ώρα, καταστροφική παραμένει η πορεία της πυρκαγιάς στη Θράκη, με τους εθελοντές και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την στα μέτωπα της Δαδιάς, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, στη Δαδιά και στον Έβρο γενικότερα είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

 

Αναζητούμε δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αναζητούνται δύο άτομα στην Έυβοια ως ύποπτα για εμπρησμό». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίοες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα. Αναφορικά με την εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς επισήμανε ότι πλέον σε ένα σημείο της Πάρνηθας, στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ όλη τη νύχτα θα υπάρχουν περιπολίες της αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε για την Πάρνηθα προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στη Φυλή. Όπως είπε η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, στον Έβρο όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαρτυρίες για εμπρησμό στο Σκοπευτήριο Καισαριανής! Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο η φωτιά

Με συνεχείς αναζωπυρώσεις θα περάσει κι αυτή η νύχτα σε Πάρνηθα, Βοιωτία, Έβρο, Ροδόπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This