Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη – Παραμένει το μέτωπο της φωτιάς

Η μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια

Must Read

Άσχημα παραμένουν τα πράγματα στην περιοχή του ΈβρουΟ φόβος είναι μεγάλος αναφορικά με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή λόγω και των δυνατών ανέμων.

Παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί να μην υπάρχει νέα εστία φωτιάς, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν το έργο πυροσβεστών και εθελοντών δύσκολο. Υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, σε διάφορες περιοχές, που δημιουργούν μικρά μέτωπα τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μεγάλες ζημιές στο πέρασμά τους. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξαναπήρε φωτιά ένα κορμός που υπήρχε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση. Οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται αφού στην ουσία ξαναζούν αυτό που έζησαν και τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις με τις χειρότερες να είναι στην περιοχή της Δαδιάς, όπου μεταξύ άλλων κάηκαν και οι Κατρατζήδες, ένας Δασικός Χώρος Αναψυχής μέσα στο δάσος, ενώ κινδύνευσε και το χωριό. Φωτιές επίσης σημειώθηκαν και στις περιοχές Ιτέα, Κοίλα, Τριφύλλι μεταξύ άλλων. Παράλληλα υπάρχουν πολλά ακόμη μικρά μέτωπα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης ή στην περιοχή Νίψα είναι μερικά από αυτά. Άμεσα κινήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία εκτός από τα ελληνικά στην περιοχή επιχειρούν και από Αλβανία, Τσεχία και Ρουμανία. Σε λίγη ώρα, οδηγείται στον ανακριτή ο άνδρας που συνελήφθη για την παράνομη κράτηση 13 ατόμων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα οριστεί δικάσιμος ή θα αφεθεί ελεύθερος. Οι παράτυποι μετανάστες έχουν ήδη καταθέσει ήδη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτών των καταθέσεων.

 

 

Copernicus για Αλεξανδρούπολη: «Η μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια»

Η καταστροφική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, άφησε πίσω της τη μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Στάχτη πάνω από 720.000 στρέμματα γης, αναφέρει το σύστημα Copernicus.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες: Οι Έλληνες μαζεύουν το κουράγιο τους στα καμένα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This