Σε ύφεση οι φωτιές σε Βοιωτία και Πάρνηθα – Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών στο Μενίδι

Η εικόνα σε ορισμένους οικισμούς είναι πραγματικά αποκαρδιωτική

Must Read

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες ώρες καθώς η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της Βοιωτίας και της Πάρνηθας είναι σαφώς βελτιωμένη καθώς δεν υπάρχουν πλέον μεγάλα μέτωπα αλλά μικρότερες εστίες που είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, στην Βοιωτία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ τη νύχτα δινόταν μια συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν ακόμα εστίες στο Κυριάκι, μόλις λίγα μέτρα από την κορυφογραμμή του Ελικώνα. Το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει πέσει στο σημείο αυτό καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να περάσει το ελατοδάσος γιατί τότε κινδυνεύει το χωριό Κυριάκι αλλά και η Λιβαδειά.

Μια δεύτερη εστία υπάρχει στα Λαζαρέικα και μια τρίτη μικρότερη στην περιοχή της Ζάλτσας.

Στην περιοχή της Βοιωτίας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Δείτε βίντεο:

 

Στην Πάρνηθα

Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι καλύτερη ήδη από χθες καθώς δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο φωτιάς. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Χασιά οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους με τις εικόνες που αντικρίζουν ορισμένοι να είναι μαύρες καθώς αρκετά σπίτια και άλλα κτίσματα έχουν καεί.

Δύσκολες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς της Αγίας Παρασκευής και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Δείτε βίντεο:

 

Με τα πύρινα μέτωπα να είναι σε ύφεση η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί σε όλους τους δρόμους που ήταν κλειστοί τις τελευταίες ώρες. Ειδικότερα, έχει αποκατασταθεί στη οδό Πάρνηθος από το ύψος της ταβέρνας «Αίγλη» και στον ίδιο δρόμο από την οδό Φιλίας των Λαών.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και σήμερα οι αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων που είχαν ξεκινήσει χθες σε κτίρια που υπέστησαν καταστροφές από την πρόσφατη φωτιά.

(πηγή φωτογραφίας protothema.gr)

Σήμερα, τα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Αχαρνών βρέθηκαν στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής ο οποίος επηρεάστηκε πολύ από τις φλόγες με δεκάδες σπίτια και περιουσίες να έχουν γίνει στάχτη.

(πηγή φωτογραφίας protothema.gr)

Οι μηχανικοί του υπουργείου με ειδική σήμανση, κόκκινο/κίτρινο/πράσινο χαρακτηρίζουν τις οικοδομές για το εάν είναι κατοικίσιμες, χρειάζονται επισκευή ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Σχετική ανάρτηση για τις αυτοψίες έκανε και ο δήμος Αχαρνών στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε βίντεο από την εικόνα των οικισμών κοντά στην Πάρνηθα:

Δείτε επίσης:

Στον ανακριτή οι τρεις για την κράτηση των 13 μεταναστών και οι μετανάστες

Κάμερες και μάρτυρες «έκαψαν» τον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμούς στον Αυλώνα – Παραδόθηκε, δεν τον βρήκαν

Δασολόγος: «Πρέπει να εκπαιδευτούν και οι πολίτες για να ξέρουν τι να κάνουν στη φωτιά»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This