Οι «αφανείς» ήρωες των πυρκαγιών

Ιστορίες αυταπάρνησης εθελοντών και κατοίκων στη γη του πυρός

Must Read

Μετά τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της Αστυνομίας που εδώ και εννέα συνεχόμενες ημέρες παλεύουν με τα μέτωπα της φωτιάς σε ολόκληρη τη χώρα, ο τίτλος του «ήρωα» ανήκει και στους εκατοντάδες εθελοντές και κατοίκους των δοκιμαζόμενων περιοχών, που δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες.

Στο Λουτρό Αλεξανδρούπολης οι γυναίκες του χωριού ετοίμαζαν καθημερινά σάντουιτς έως αργά τα μεσάνυχτα για όσους πάλευαν με τη φωτιά. Μάλιστα, το χωριό τους κινδύνεψε αρκετές φορές κατά τις πρώτες ημέρες των πυρκαγιών, ωστόσο αυτές συνέχισαν ακάθεκτες την εθελοντική τους προσφορά, κατορθώνοντας να συγκεντρώσουν στο Πολυκέντρο του Λουτρού, που λειτούργησε ως κέντρο εφοδιασμού, περισσότερα από 2.000 σάντουιτς, 500 λίτρα γάλα, πολλές χιλιάδες λίτρα νερού, κρουασάν, καφέδες, μπισκότα, φάρμακα, χυμούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζονταν οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Μία από τις ιστορίες ηρωισμού και αυταπάρνησης των ημερών ανήκει σε όλους αυτούς που έσωσαν το χωριό Συκκοράχη Εβρου, έχοντας ανάμεσά τους για μπροστάρη τον παλαίμαχο και διεθνή άσο του ποδοσφαίρου Χρήστο Χιονά.

Το όμορφο χωριό του Δήμου Αλεξανδρούπολης κινδύνεψε πολλές φορές από τις «λαίμαργες» φωτιές που κατατρώνε εδώ και αρκετές ημέρες τον Εβρο, προξενώντας ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές καταστροφές. Παρά τις σχετικές εντολές εκκένωσης που έλαβαν, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να μείνουν σε αυτό και να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να το σώσουν, μαζί με αρκετούς νέους εθελοντές που βρέθηκαν στη Συκορράχη. Αποτέλεσμα των ηρωικών τους προσπαθειών ήταν να μην καεί ούτε ένα σπίτι και οι φλόγες να κρατηθούν μακρυά από το χωριό.

Το θαυμαστό αυτό κατόρθωμα οφείλεται εν πολλοίς και στον επικεφαλής τους, τον συγχωριανό τους Χρήστο Χιονά, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του «Αλεξ», της Δόξας Δράμας, του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης, αλλά και της Εθνικής μας ομάδας. Ο κ. Χιονάς, ο οποίος μένει μόνιμα στο χωριό, συντόνισε άριστα τους κατοίκους αλλά και όσους εθελοντές βρέθηκαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα επί δύο μερόνυχτα να δίνουν άνιση μάχη με το πύρινο στοιχείο, βγαίνοντας στο τέλος νικητές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This