Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο 45χρονος έβγαλε τα μάτια του θύματος! Έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα!

«Έπασχε από ψευδαισθήσεις», λέει ο πατέρας του - Υποστελέχωση καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

Must Read

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο διέπραξε χθες το βράδυ ένας 45χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ σκότωσε μια 63χρονη επίσης ασθενή χρησιμοποιώντας στυλό και μαχαιροπίρουνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη ο δράστης έβγαλε τα μάτια στην ασθενή!

Ο 45χρονος πάσχει από διωκτικό παραλήρημα καθώς θεωρεί πως ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος χωρίς λόγο.

Δείτε βίντεο:

 

Για να βγάλει τα μάτια στο θύμα έκανε χρήση αντικειμένων που βρήκε στο χώρο όπως το στυλό και τα μαχαιροπήρουνα. Επίσης, τραύματα είχε η γυναίκα στην αριστερή καρωτίδα και στα αγγεία του λαιμού που οδήγησε στο θάνατο από αιμορραγίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που μίλησε στο newsit.gr τα τραύματα είναι 12 και η διάμετρος των περισσοτέρων ταιριάζει με το στυλό. Όσο για το θύμα αντέδρασε καθώς υπάρχουν νυχιές στον δράστη.

Τέλος, αναφέρει πως η 63χρονη που βρήκε τον θάνατό στο κρεβάτι υπέφερε για αρκετή ώρα και έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα!

«Έβλεπε μάγισσες»

Ο δράστης πάσχει από μία σοβαρή ψυχιατρική ασθένεια και είχε εισαχθεί στην κλινική την περασμένη Παρασκευή καθώς αντιμετώπισε μια κρίση.

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας του, τις τελευταίες ημέρες ήταν σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε αρκετές ψευδαισθήσεις αλλά δεν παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά.

«Εγω το έμαθα το μεσημέρι και τα έχω χαμένα», είπε για το περιστατικό.

Όσο για τον γιο του και την κατάστασή του ανέφερε:

«Ήταν εκεί από την Παρασκευή γιατί δεν ένιωθε καλά. Πήγαινα να τον δω αλλά δεν με άφηναν και έφυγα. Ήταν ένα άγιο παιδί, δεν ξέρω τι έπαθε το μυαλό του, τι του έβαλαν εκεί και έβλεπε ‘μάγισσες’. Ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινε εκεί αυτή τη χρονιά.

 Τα είπαμε όλα αυτά στους γιατρούς και ότι δεν είχε επιθετική συμπεριφορά σε κανέναν. Τόσο καιρό δεν είχε επιτεθεί σε κανέναν. Και όταν έβγαινε για καφέ έξω ήταν φίλος με όλους», αναφέρει στο protothema.gr.

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο 45χρονος έμπαινε συχνά σε ψυχιατρικές κλινικές καθώς αντιμετώπιζε κρίσεις.

Ο πατέρας του δράστη τον είχε επισκεφτεί χθες το μεσημέρι για να του πάει φαγητό αλλά δεν τον άφησαν να περάσει.

«Απόρησα. Πως βγήκε έξω και έκανε αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε.

Ο γιος του εμφάνισε την ψυχιατρική διαταραχή μετά από τον στρατό και νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά για λίγες μέρες όταν ήταν 21 ετών.

«Ζούσε κανονικά μαζί μας, δούλευε κανονικά σε κάτι ξενοδοχεία στον Κάβο», τονίζει ο πατέρας, στο newsit.gr.

Μεγάλη η υποστελέχωση

Η δολοφονία της 63χρονης από έναν ασθενή φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της επίβλεψης ειδικά στις ψυχιατρικές μονάδες που υπάρχουν και επικίνδυνοι ασθενείς, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κάνει λόγο για ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κάνει λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Μάλιστα, όπως λέει, υπάρχει μόλις δύο νοσηλευτές για περισσότερα από 35 άτομα. Όπως αναφέρει το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι γνωστό.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο νοσηλευτής που αντίκρισε το θύμα είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής τονίζοντας την τρομερή έλλειψη προσωπικού.

Δείτε βίντεο:

 

«Το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά το ίδιο.

Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) και της κλινικής εν γένει η οποία είναι χωρισμένη σε δύο ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων», αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης:

Κάρφωσε στην καρωτίδα της 63χρονης στυλό και ξύλινο μαχαιροπίρουνο ο τρόφιμος του ψυχιατρείου!

Κέρκυρα: Τρόφιμος της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κάρφωσε στυλό στο λαιμό 63χρονης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This